A. Dulkys įvardijo tris pokyčius, kuriuos šiandien reikia žinoti apie galimybių pasą Ligoninės ruošiasi ir galimam migrantų antplūdžiui

Lietuvoje įvedus nepaprastąją padėtį ruošiasi ir ligoninės, trečiadienį teigė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jis taip pat įvardijo tris pokyčius, kuriuos šiuo metu reikėtų žinoti apie galimybių pasą.

Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-11-10 13:32, atnaujinta 2021-11-10 20:35

Aptarė naujus ribojimus

Po Vyriausybės posėdžio A.Dulkys pakomentavo naujus ribojimus dėl COVID-19. Ministras kalbėjo, kad apie galimybių pasą šiuo metu reikia žinoti tris dalykus.

„Iš galimybių paso turinio bus išbraukti greitieji antigenai, liks tik PGR testas, ir jis galios nebe 48, o 72 valandas. Galimybių paso jau reikės nuo 12 metų, o ne nuo 16, kaip yra dabar. Ir galimybių paso galiojimo terminas po pilnos vakcinacijos galios 7 mėnesius“, – pristatė A.Dulkys.

Jis taip pat pažymėjo, kad sustiprinančiąją vakcinos dozę bus galima turėti ne po 6, bet po 4 mėnesių.

„Tokia galimybė atsiras po mano įsakymo ir įsigalios nuo lapkričio 17 dienos. Reiškia, jeigu jums jau praėjo 4 mėnesiai po pilnos vakcinacijos, jūs turėsite galimybę turėti sustiprinančiąją dozę“, – aiškino ministras.

„Dar daugiau: sudarome galimybę asmenims, kuriems yra nesusidaręs imunitetas, kad jie, pasitarę ir turėdami šeimos gydytojo siuntimą, galės tai padaryti po 28 dienų, įvertinant jų asmeninę sveikatos situaciją“, – pridūrė jis.

Ligoninės ruošiasi galimam migrantų antplūdžiui

A.Dulkys kalbėjo, kad tam tikros iniciatyvos SAM ėmėsi ir įvedus nepaprastąją padėtį pasienyje.

„Nenorėčiau detalizuoti, kokie konkretūs tie nurodymai, galiu patvirtinti tik tai, kad pastarosiomis dienomis vyko SAM koordinuojami susitikimai su atsakingomis institucijomis, su savivalda, gydymo įstaigomis, ir buvo sudėliotas algoritmas įvairiems scenarijams, kaip reikėtų elgtis, kaip turėtų veikti greitoji medicinos pagalba, kaip turėtų būti teikiamos paslaugos, skirstomi pacientai.

Bet detalizuoti dėl suprantamų priežasčių to nenorėčiau. Bet yra pilnai susitarta, kokios paslaugos, kokios ligoninės, kas yra atskaingi žmonės“, – sakė A.Dulkys.

„Natūralu, kad antro trečio sudėtingiausio lygio paslaugos yra Vilnius, Kaunas, o visi kiti pasiskirstymai yra kitos gydymo įstaigos ir aplinkinės savivaldybės“, – paklaustas, kokioms ligoninėms pavesta ruoštis ypatingai situacijai, pridūrė ministras.

Trečiadienį pasienyje su Baltarusija, baiminantis naujo migrantų antplūdžio iš kaimyninės šalies, įsigaliojo nepaprastoji padėtis. Ji taip pat įvesta ir migrantų apgyvendinimo vietose Kybartuose, Medininkuose, Pabradėje, Rukloje ir Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.