G. Nausėda su Ukrainos vadovu aptarė įtemptą situaciją ES ir Baltarusijos pasienyje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu telefonu aptarė sudėtingą situaciją Europos Sąjungos pasienyje su Baltarusija ir Rusijos Federacijos karinių pajėgų judėjimą prie rytinės Ukrainos sienos.

Gitanas Nausėda, Volodymyras Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda, Volodymyras Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 2:58 PM

Prezidentas, kalbėdamas su Ukrainos vadovu, pabrėžė, kad šiandien susiduriame su nepaprastai sudėtinga situacija ES ir Baltarusijos pasienyje. Tūkstančiai iš Artimųjų Rytų ir Afrikos atskridusių žmonių karavanais yra nukreipti šturmuoti ES sieną. Šalies vadovo teigimu, galybė vaizdo, fotoįrašų ir kitų įrodymų demonstruoja ginkluotų Baltarusijos pareigūnų įsitraukimą valdant į Baltarusiją atvykusių žmonių srautus ir nukreipiant juos į pasirinktas Lenkijos, Lietuvos, Latvijos sienų atkarpas.

„Auganti grėsmė pasienyje su Baltarusija nėra tik Lenkijos ar Lietuvos problema – tai visos Europos Sąjungos reikalas ir viso regiono saugumo klausimas“, – sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentai taip pat aptarė Rusijos Federacijos karinių pajėgų judėjimą prie rytinės Ukrainos sienos. Lietuvos ir Ukrainos vadovai sutarė, kad blogėjanti situacija pasienyje reikalauja neatidėliotinų sprendimų ir veiksmų europiniu ir tarptautiniu lygiu, todėl yra būtina koordinuojant veiksmus daryti spaudimą ES institucijoms ir tarptautinei bendruomenei. Prezidentas dėkojo Ukrainos vadovui už paramą ir siūlomą pagalbą atremiant Baltarusijos režimo vykdomą hibridinę ataką.

Prezidentai taip pat aptarė humanitariniu požiūriu nerimą keliančią šiuo metu įkalinto buvusio Sakartvelo prezidento Mikhailo Sakašvilio situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.