P. Saudargas: prieš balsavimą dėl mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo galėjo būti daugiau diskusijų

Ketvirtadienį Seimui balsuojant dėl mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo pataisų susilaikęs konservatorių frakcijos atstovas Paulius Saudargas teigia, kad šis balsavimas buvo pernelyg skubotas. Politiko nuomone, buvo galima skirti daugiau laiko ir pastangų kompromiso paieškoms.

Paulius Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Paulius Saudargas<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Paulius Saudargas<br>T.Bauro nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 2:40 PM, atnaujinta Nov 12, 2021, 1:46 PM

„Ši diena ir taip įtempta Seime, nedaug laiko praėjo nuo svarstymo stadijos, vis dėlto įstatymas keliantis nerimą, keliantis diskusiją visuomenėje. Tai, aš manau, galima buvo dar šiek tiek padiskutuoti viduje, teikti pataisas kartu pečius surėmus ir tokiu atveju galbūt tas balsavimas būtų šiek tiek kitoks“, – Seime teigė P. Saudargas.

„Dėl dekriminalizavimo buvo visada diskusija, niekada neslėpėme savo nuomonės, visada sakiau, kad esu skeptiškas šio įstatymo atžvilgiu, sakiau, kad reikia stiprinti būtent prevencijos dėmesį, o ne paskiau kovoti su pasekmėmis, skirti reabilitacijai lėšų, kas irgi yra labai svarbu ir tai reikia daryti“, – akcentavo jis.

Seimo narys atkreipia dėmesį, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetui yra pavesta parengti naująjį projektą. P. Saudargas viliasi, kad naujasis projektas bus tinkamas platesnei Seimo narių grupei.

„Mes sutariame, kad problemą reikia spręsti, tai greičiausiai bus parengtas naujas įstatymo variantas, kuriam, aš tikiuosi, bus daugiau palaikymo, tačiau jis atlieps platesnį žmonių ratą“, – vylėsi jis.

ELTA primena, kad mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektui Seime ketvirtadienį palaikymo neužteko. Priėmimo stadiją pasiekęs projektas galiausiai buvo atmestas 61 parlamentarui balsavus už, 58 prieš ir 7 susilaikius.

Laisvės frakcijos parlamentarės Morganos Danielės inicijuotomis pataisomis siūlyta perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso (BK) į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK). Galutiniame projekto variante numatytos baudos nuo 50 iki 350 eurų už pirmą nusižengimą bei nuo 300 iki 500 eurų už pakartotinį nusižengimą.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sakė, kad po nesėkmingo balsavimo dėl jų prioritetu įvardinto mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo partijoje bus įsivertinti tokio balsavimo rezultatai. Tačiau, vertindama galimybes trauktis iš valdančiosios daugumos, ji pabrėžė, kad šiuo metu Vyriausybė siekia kovoti su COVID-19 pandemija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“