Už pažeidimus teks atsakyti: spektaklyje be kaukės pasirodęs D. Kepenis gavo baudą

Spektaklyje be kaukės praėjusią savaitę sėdėjęs valstietis Dainius Kepenis gavo 250 eurų baudą. Ją parlamentaras tvirtina jau susimokėjęs.

Lrytas.lt montažas
Lrytas.lt montažas
Dainius Kepenis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kepenis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kepenis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kepenis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kepenis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kepenis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kepenis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kepenis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 1:20 PM, atnaujinta Nov 11, 2021, 1:22 PM

„Dėka kolegos (J.Džiugelio, – aut.past.) akylų akių, aš šiandien susimoku 250 eurų, nes išdrįsau teatre, dusdamas ir suprakaitavęs, laikinai nusiimti kaukę. Susimokėjau 250 eurų, nes man kolegos sako, kad tu pats priėmei tuos įstatymus, pats ir laikykis. Tai ačiū kolegai, kuris tą primena visuomenei“, – pranešė D.Kepenis.

Policijai valstiečio padarytą pažeidimą apskundęs konservatorių frakcijos narys J.Džiugelis dėkojo pareigūnams, kad šie visus, taip pat ir Seimo narius, įpareigoja vienodai atsakyti už taisyklių nesilaikymą.

„Kadangi mūsų salės sveikuolis ką tik patvirtino, kad jam buvo pritaikyta 250 eurų administracinė atsakomybė už kaukės nedėvėjimą, aš norėčiau pirmiausia padėkoti policijos pareigūnams, kurie sąžiningai, atsakingai ir visiems vienodai taiko tiek įstatymus, tiek įsakymus, nesegreguoja ir nebijo mandato“, – kalbėjo jis.

Kartu J.Džiugelis Seimo salėje veido skydelį dėvinčiam parlamentarui priminė, kad jau nuo kitos savaitės jis privalės dėvėti medicininę veido kaukę arba respiratorių.

„Antras dalykas, aš norėčiau perspėti gerbiamą sveikuolį, kad šis aksesuaras, kuris dabar yra ant jūsų veido uždėtas, nuo pirmadienio nebegalios. Kviesčiau pereiti prie normalių medicininių kaukių dėvėjimo, kad netektų dar kartelį tuštinti piniginės“, – perspėjo konservatorių frakcijos narys.

Primename, kad Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre praėjusį trečiadienį apsilankęs D.Kepenis spektaklio „Madagaskaras“ metu vienintelis sėdėjo be kaukės. Šį vaizdą užfiksavę teatro aktoriai tvirtino, kad taisyklės visiems, net ir Seimo nariams, turėtų būti vienodos. Dėl šio incidento J.Džiugelis penktadienį kreipėsi į policiją.

Savo ruožtu pats D.Kepenis portalui lrytas.lt aiškino, kad tokiu veiksmu solidarizavosi su teatro aktoriais, kuriems kaukes dėvėti pasirodymo metu nėra privaloma. Jis taip pat nurodė, kad kaukės nedėvėjo esą dėl išlaikyto saugaus atstumo su kitais spektaklį stebėjusiais asmenimis, taip pat dėl to, jog patalpoje buvo labai šilta.

„Aplink mane buvo saugus atstumas, nebuvo jokių žmonių. Be to, ten pakankamai šilta, o su kauke sėdėti tokioje aplinkoje yra labai blogai. Matydamas tą situaciją, nusiėmiau kaukę ir truputį pakvėpavau. Kas čia tokio blogo įvyko?“ – klausė D.Kepenis.

Taisyklių dėl kaukių dėvėjimo pažeidimas gali užtraukti baudą, siekiančią nuo 500 iki 1500 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.