Kitą savaitę į Lietuvą atvyksta Baltijos šalių prezidentai, aptars neteisėtą migraciją

Į Vilnių pirmadienį atvyksta Latvijos ir Estijos prezidentai – Egilas Levitas ir Alaras Karisas, jie kartu su Lietuvos vadovu Gitanu Nausėda aptars neteisėtos migracijos krizę Europos Sąjungos pasienyje, kalbėsis su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, pranešė Prezidentūra.

Vilniuje susitiks trijų Baltijos valstybių prezidentai.<br>R.Neverbicko nuotr.
Vilniuje susitiks trijų Baltijos valstybių prezidentai.<br>R.Neverbicko nuotr.
Vilniuje susitiks trijų Baltijos valstybių prezidentai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniuje susitiks trijų Baltijos valstybių prezidentai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2021, 8:33 AM, atnaujinta Nov 12, 2021, 8:39 AM

„Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai susitiks trišaliu formatu. Susitikime trijų Baltijos šalių vadovai aptars regioninio saugumo ir gynybos, nelegalios migracijos prie ES rytinės sienos su Baltarusija, transatlantinio bendradarbiavimo ir kovos su klimato kaita klausimus“, – nurodoma penktadienį išplatintame pranešime.

Baltijos šalių lyderiai nuotoliniu būdu su A. Duda aptars nelegalios migracijos klausimus ir situaciją ES pasienyje su Baltarusija.

Taip pat planuojama priimti Baltijos klimato neutralumo deklaraciją, kuria numatomi bendri Baltijos šalių veiksmai ir bendradarbiavimas įvairiose srityse siekiant pereiti prie klimatui neutralios ekonomikos ir įgyvendinant Glazgo viršūnių susitikime COP26 prisiimtus įsipareigojimus.

Kelis mėnesius su Baltarusija besiribojančias ES šalis kamuojanti įtampa dėl neteisėtos migracijos vėl išaugo šią savaitę, pasienyje su Lenkija susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir daliai jų pabandžius prasiveržti pro sieną.

Baimindamasi panašaus scenarijaus, Lietuva šią savaitę įvedė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir migrantų stovyklose.

Migrantų srautas iš Baltarusijos į Lietuvą smarkiai pradėjo augti vasarą. Šiemet į Lietuvą iš viso neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Dar didesniam skaičiui jų nebuvo leista atvykti į šalį, nuo rugpjūčio pasieniečiams ėmus taikyti apgręžimo taktiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.