Situacija pasienyje: pareigūnai neįleido 144 migrantų, Baltarusijos pusėje aidėjo šūviai

Per praėjusią parą, nuo penktadienio vidurnakčio iki šeštadienio, pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 144 migrantams, informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Kapčiamiestis, pasienio užkarda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kapčiamiestis, pasienio užkarda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-13 09:03

Tarnybos duomenimis, įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių penktadienį nebuvo, tarnybinių ginklų pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Ketvirtadienį VSAT pareigūnai neįleido 110 iš Baltarusijos ėjusių migrantų, trečiadienį – 22, antradienį – 281, pirmadienį – 73, sekmadienį – 97, šeštadienį – 98.

Penktadienio naktį ties Šalčininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje girdėjosi šūviai, dieną kaimyninėje šalyje šaudyta ir ties Druskininkų savivaldybe. Vėlai vakare ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta viena signalinė raketa, ties Šalčininkų rajonu – dvi tokios raketos skirtingose vietose.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6574.

Nuo pirmadienio prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susitelkė keli tūkstančiai neteisėtų migrantų, jie ten įkūrė stovyklą ir bando pralaužti sieną. Panašaus scenarijaus baiminamasi ir Baltarusijos pasienyje prie Lietuvos, dėl šių įvykių nuo trečiadienio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.