Štai kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Savaitė Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Savaitė Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 13, 2021, 6:51 PM

Vilnius

Sostinėje menininkės E.Grėbliauskaitė ir A.Gintalaitė surengė meninę akciją ir dirbtinėmis samanomis padengė P.Cvirkos paminklą (nuotr.). Vilniaus savivaldybė teigia jokio leidimo performansui nedavusi ir nutarė dekoracijas nuimti.

Menininkės tikina susidūrusios su beprecedenčiu cenzūros aktu, nes joms neleista nuo dekoruoto paminklo nuimti pastolių ir darbą dengusio audeklo. Savivaldybė atrėžė, jog menininkių sumanymui leidimas nebuvo išduotas motyvuojant, kad paminklą netrukus ketinama nukelti.

Iškviesti policijos atstovai kūrėjoms surašė protokolą.

Ugniagesiai gelbėtojai atskubėjo medikams į pagalbą – padėjo iš ketvirto aukšto nunešti sunkiai sergantį sunkiasvorį ligonį. Žmogus buvo vyresnio amžiaus, svėrė apie 160 kilogramų, jam buvo prijungtas deguonis.

Vyras buvo pasodintas į specialų vežimėlį ir prisegtas, nes negalėjo gulėti. Gabenant jam buvo išjungtas deguonis, todėl žmogus labai sunkiai kvėpavo.

Trims ugniagesiams vyrą nešti padėjo ir greitosios pagalbos automobilio vairuotojas.

Dapkiškiai

Tauragės rajone policijos pareigūnai pastebėjo be valstybinių numerių važiuojantį motociklą „Aprillia 125“. Jo vairuotojas buvo be šalmo. Pareigūnai įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus norėjo sustabdyti šią transporto priemonę, tačiau motociklininkas nestojo.

Vis dėlto bėgliui pasprukti nepavyko – vairuotojas nesuvaldęs motociklo trenkėsi į policijos automobilį ir nuvažiavo į pakelės griovį. Paaiškėjo, kad reikalavimo sustoti nepaisė 50-metis Tauragės rajono gyventojas. Jis buvo girtas (1,57 promilės).

Šventežeris

Ketvirtadienį Lazdijų rajono miestelyje 85 metų moteris, vairuodama automobilį „Toyota Carina“, suko į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio automobilio „Lexus NX300“, prie kurio vairo sėdėjo 42 metų vyras, ir susidūrė. Su moterimi važiavo sutuoktiniai – 68 metų vyras ir 61 metų moteris.

Pastaroji nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.

Garbaus amžiaus vairuotojai lūžo raktikaulis, keleiviui buvo sumušta krūtinė. Per avariją nukentėjo kitu automobiliu važiavusios penkių asmenų šeimos vaikai. 5 metų berniukui ir 8 metų mergaitei ligoninėje buvo nustatyti įvairūs sumušimai.

Marijampolė

Senosiose miesto kapinėse dėl neapdairiai deginamų žvakių kilo gaisras.

Ugniagesiai gavo pranešimą, kad ties viena kapaviete liepsnoja tujos. Kapą lankę žmonės žvakes buvo pastatę per arti medelių, todėl jie užsidegė. Liepsnos apniokojo tris tujas.

Vabalninkas

Biržų rajone 53 metų vyrui užėjo noras muštis. Pirmiausia mušeika užpuolė gatvėje sutiktą girtą 37 metų vyrą. Gavęs kelis smūgius į veidą nukentėjėlis parkrito ant žemės, tačiau ir tuomet nesulaukė pasigailėjimo.

Gulinčiai aukai mušeika dar spyrė į įvairias kūno vietas.

Palikęs sumuštąjį jis patraukė savais keliais.

Po pusvalandžio įtariamojo auka tapo girta jo 35 metų sugyventinė. Grįžęs į namus jis su moterimi susipyko dėl pinigų.

Kilus barniui vyras vėl į darbą paleido kumščius. Atskubėję policininkai mušeikos jau neberado.

Panevėžys

Paryčiais S.Kerbedžio ir Smėlynės gatvių sankryžoje rastas į stulpą atsitrenkęs lengvasis automobilis „Toyota“. Buvo numuštas ir kelio ženklas.

Prie apdaužyto automobilio nei vairuotojo, nei keleivių nebuvo.

Policininkai nustatė, kad mašina priklauso pavežėjų paslaugas teikiančiai įmonei ir ja naudojosi vienas vyras. Jis nurodė, kad nerakintomis durimis automobilį buvo palikęs Aldonos gatvės daugiabučio namo kieme, iš kur mašina ir buvo pavogta.

Viduje buvo paliktas variklio paleidimo raktelis.

Rimaisai

Panevėžio rajone du policininkai pas 35 metų vyrą nuvyko tirdami vieno eismo įvykio aplinkybes.

Girtas vyras namo kieme policininkus pasitiko agresyviai – spyrė vienam policininkui į koją.

Paskui spyriu jis pavaišino ir antrą policininką.

Pareigūnai agresyvų vyrą sutramdė. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė beveik 1,6 promilės.

Alvitas

Ketvirtadienį po pietų Vilkaviškio rajono kaime užsiliepsnojo garažas. Gaisro dūmus pirmieji pamatė kaimynai ir pranešė sodybos šeimininkei.

Moteris iš degančio garažo spėjo išvairuoti vieną lengvąjį automobilį, kitą mašiną išstūmė.

Liepsnos suniokojo garažą, jame buvusias malkas. Ugniagesiai išgelbėjo šalia gaisravietės stovintį kaimynų ūkinį pastatą ir gyvenamąjį namą. Manoma, kad nelaimę sukėlė elektros instaliacijos gedimai.

Klaipėda

Vėl atgijo metalo vagys – ligoninių miestelyje Liepojos gatvėje po vienos nakties buvo pagrobti šeši metaliniai vandentiekio ir nuotekų šulinių dangčiai. Patirta žala vertinama maždaug 200 eurų.

Neatmetama, kad vagys ketaus lydinio dangčius suskaldo ir į metalo supirktuves nuneša krūvą nuolaužų. Per porą savaičių tai jau antras toks nusikaltimas.

Anksčiau devyni dangčiai buvo pavogti iš E.Galvanausko profesinio mokymo centro kiemo. Tokių vagysčių uostamiestyje nuolat buvo registruojama prieš porą metų.

Klaipėda

Miesto botanikos sode jau galima išsinuomoti Kalėdų eglę – šiemet šventėms paruošta 200 medelių. Nuomojamos eglės vazonuose – įvairaus dydžio, sidabrinės ir paprastosios, kokios auga šalies miškuose. Kai kurie klaipėdiečiai ant pernai nuomotos eglės paliko popieriaus skiautę su pavarde ir pageidauja gauti tą pačią. Ankstesniais metais buvo nuomojama daugiau medelių, bet kai kurie grąžintieji neištvėrė šaltos žiemos, kiti buvo pasodinti į žemę. Po švenčių atvežus atgal sveiką medelį jo nuomotojams grąžinama pusė įmokėtos sumos. Eglučių kaina – nuo 20 iki 40 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.