Naujai perrinktas Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas: turbūt dalyvausiu Vilniaus mero rinkimuose

Sekmadienį naujai perrinktas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas pabrėžia darbo su savivalda svarbą ir teigia svarstantis galimybę dalyvauti 2023 metų Vilniaus savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose.

Viktoras Uspaskichas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2021, 4:26 PM, atnaujinta Nov 15, 2021, 8:51 AM

„Pačiam man turbūt, su taryba žiūrėsime, teks dalyvauti Vilniaus miesto mero rinkimuose. Aš matau, ką ten galima daryti kitaip ir geriau. Todėl toks pasiryžimas. Galų gale, partijos vadovas turi prisiimti ir visą laiką tuos sunkiausius arba svarbiausius postus visuose rinkimuose“, – po Darbo partijos pirmininko rinkimų teigė V. Uspaskichas.

Naujai perrinktas partijos pirmininkas akcentavo, kad darbas su savivalda, dėmesys regionams yra ypač svarbus.

„Su savivalda dirbti labai svarbu, nes pas mus dabar yra tik trys miestai praktiškai pagrindiniai, iš ko formuojasi biudžetas, visi kiti yra dotuojami. Todėl reikia skirti daugiau dėmesio regionams, sukurti verslo aplinką, investicijų aplinką, kad ten investuoti būtų geriau, kad investicija atsipirktų ir duotų didesnę grąžą. Todėl reikia nemažai turėti savo atstovų ten“, – sakė V. Uspaskichas.

„Plius mūsų programoje yra, kad savivaldos administracija turi dirbti su verslu, tam turi būti didinami skolinimosi limitai“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad sekmadienį Kėdainiuose vykstančiame Darbo partijos suvažiavime partijos pirmininku dar dvejų metų kadencijai buvo perrinktas V. Uspaskichas. Nors į partijos pirmininkus buvo pasiūlytos Seimo narių Ievos Kačinskaitės-Urbonienės, Valentino Bukausko, Aido Gedvilo bei dabartinio partijos pirmininko pavaduotojo Marijus Veličkos kandidatūros, tačiau jie kandidatūras atsiėmė.

V. Uspaskichas buvo perrinktas 383 delegatų balsais, vos pora delegatų susilaikė.

Darbo partijos pirmininku V. Uspaskichas pastarąjį kartą buvo išrinktas 2018 m. Tuomet jis prie politinės jėgos vairo stojo po pertraukos, kai 2013 m. šias pareigas apleido, teismui nagrinėjant vadinamąją „juodosios buhalterijos“ bylą. 2015 metų gruodį baigiantis bylos svarstymui Lietuvos apeliaciniame teisme, jis iš partijos buvo apskritai kuriam laikui pasitraukęs.

Iki 2018 m. „darbiečiams“, kaip laikini ar išrinkti partijos pirmininkai, vadovavo Loreta Graužinienė, Vytautas Gapšys, Valentinas Mazuronis, Živilė Pinskuvienė, Šarūnas Birutis. Vadovauti kone iš politinio žemėlapio tuomet dingusiai partijai V. Uspaskichas grįžo 2018 m. Jis buvo išrinktas be konkurencijos: niekas dėl šio posto nesivaržė, o ir tuomet iš 731 suvažiavimo delegato tik 2 žmonės balsavo prieš. Per kelerius metus V. Uspaskicho vedami „darbiečiai“ atsigavo partinių reitingų lentelėje, o 2020 m. Seimo rinkimuose peržengė 5 proc. barjerą ir laimėjo 10 mandatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.