Dėl grasinimų A. Dulkiui įtarimai pareikšti vienam asmeniui, įtariamųjų dar gali padaugėti

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neseniai prisipažino, kad dėl savo sprendimų pandemijos akivaizdoje jo šeima ir jis pats sulaukė nemažai grasinimų, dėl vieno iš jų jau pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Elena Martinonienė<br>D.Umbraso nuotr.
Elena Martinonienė<br>D.Umbraso nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 10:51 AM, atnaujinta Nov 15, 2021, 1:08 PM

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, sveikatos apsaugos ministras prisipažino gaunantis grasinimų dėl sprendimų valdant koronaviruso pandemiją, ir kreipėsi į teisėsaugą.

„Iš pradžių bandėme šeimoje žiūrėti į tai atlaidžiai, kaip į žaidimą. Bet ilgainiui tai darėsi vis mažiau panašu į žaidimą, buvo matyti organizuoti veiksmai. Dėl kai kurių atvejų jau esu kreipęsis į policiją“, – anksčiau sakė ministras.

A.Dulkys tuomet teigė į savo darbinį el. paštą gaunantis tiesioginių grasinimų.

„Ir nors žmonės slapstosi po įvairiais slapyvardžiais, noriu pasakyti, kad tokių dalykų netoleruosiu“, – tvirtino jis.

Pradėjo tyrimą

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad dėl vieno asmens šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas.

„Buvo gautas asmens pareiškimas, susijęs su tam tikrais grasinimais. Yra atliekamas ikiteisminis tyrimas ir šiuo metu vienam asmeniui jau yra pareikšti įtarimai, taip pat yra atliekami ir kiti proceso veiksmai, įskaitant ir tam tikrą tarptautinį bendradarbiavimą.

Įtariamųjų skaičius gali kisti – gali jų ir padaugėti, ir pamažėti“, – sakė E.Martinonienė.

Tyrimas, pasak jos, pradėtas spalio viduryje.

Įtarimai asmeniui pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 142 straipsnio 2 dalį. Ji numato atsakomybę už terorizavimą grasinant „susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką“ arba bauginimą naudojant psichinę prievartą.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vis tik A.Dulkys – ne vienintelis ministras, sulaukiantis grasinimų ir aršios kritikos. LNK žinios skelbė, jog panašūs grasinimai buvo adresuoti ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

„Laiškas skambėjo maždaug taip, kad, „jeigu neduosite man socialinio būsto, tai sužinosiu, surasiu, kur gyvenate, susidorosiu ir su Jumis, ir su Jūsų vaikais“. Buvo tikrai nemalonus (grasinimas), ypatingai, kai paliečia šeimą“, – televizijai sakė M.Navickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.