G. Nausėda partijų lyderiams: apie pandemijos valdymą kalbėkime pagarbos ir pagalbos žmogui kalba

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, Lietuvos parlamentinių partijų vadovais ir Sveikatos ekspertų tarybos nariais aptarti tolesnių kovos su pandemija strateginių krypčių.

Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 5:09 PM

Pasak Prezidentūros pranešimo, apibendrindamas susitikimą šalies vadovas pabrėžė, kad pandemijos valdymas nebus sėkmingas, jei jis nesutelks žmonių, o priešins visuomenę. Šalies vadovas akcentavo, kad pandemijos valdymas turi būti grindžiamas mokslu, o sprendimai priimami pasitarus su mokslininkais ir specialistais.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad pandemijos valdymo priemonėmis neturėtų būti didinama atskirtis, o žmonių elgesio pokyčių turėtų būti siekiama pirmiausia pozityviomis priemonėmis, pagarbiai atsižvelgiant į egzistuojančius kultūrinius, socioekonominius, regioninius skirtumus.

„Kreipiuosi į Jus, politinių partijų lyderiai, – kalbėkime apie pandemijos valdymą pagarbos ir pagalbos žmogui, o ne baudimo, žmonių skirstymo ar pykčio kalba“, – sakė šalies vadovas.

Svarbiausiu artimiausio laikotarpio tikslu prezidentas įvardijo pažeidžiamiausios visuomenės grupės – senjorų apsaugojimą nuo ligos. „Privalome absoliutų prioritetą skirti ir visas jėgas sutelkti tinkamam senjorų informavimui apie skiepus ir kuo platesniam jų vakcinavimui“, – pabrėžė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo Seimo pirmininkei ir ministrei pirmininkei bei politinių partijų lyderiams už tai, kad atsiliepę į jo kvietimą šiuo susitikimu jie parodė valią siekti plataus politinio sutarimo dėl pandemijos valdymo priemonių. Šalies vadovo nuomone, politinis dialogas yra būtinas ieškant įstatyminių sprendimų, kurie vienaip ar kitaip paveikia žmogaus sveikatos, socialines, ekonomines ar kitas garantijas.

Susitikime dalyvavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus. Į susitikimo dalyvius taip pat kreipėsi Sveikatos ekspertų tarybos nariai ekspertai: prof. Juozas Augutis (VDU), prof. Mindaugas Stankūnas (LSMU), prof. Kęstutis Petrikonis (LSMU), prof. Edita Sužiedėlienė (VU).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.