Kritikuoti nevengianti V. Blinkevičiūtė sulaukė kirčio atgal: „Ji yra muilo burbulas“

Po nesėkmingo balsavimo dėl jau antrosios prioritetinės Laisvės partijos iniciatyvos pasigirdo balsų, tvirtinančių, kad politikos naujokų rinkiminė programa – jau palaidota. Su tokia nuomone nesutinka Laisvės partijos narys Vytautas Mitalas, teigiantis, kad mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimui pritaria pusė Lietuvos žmonių, todėl politikas viliasi, kad nuomonę po kurio laiko pakeis ir projekto nepalaikę Seimo nariai.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė<br>T.Bauro nuotr.
Aušra Maldeikienė<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Mitalas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Mitalas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 7:48 AM

Savo ruožtu europarlamentarė Aušra Maldeikienė, vertindama socialdemokratų sprendimą galiausiai nepalaikyti dekriminalizacijos, svarstė, kad ši frakcija oponuoja, nes neturi savų vertybių.

V.Mitalas: dėl dekriminalizacijos turime didesnės visuomenės grupės palaikymą

Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas portalo lrytas.lt laidoje „Nespaudai“ teigė, kad frakcija rankų nenuleidžia. „Neatėjome į Seimą pasidavinėti“, – pabrėžė V.Mitalas.

„Yra daugybė sentimentų. Kai atsitinka nesėkmingas balsavimas, nėra iki galo malonu. Mūsų partijoje taip pat yra visokių sentimentų, apie kuriuos tikrai šnekėsimės, laižysimės žaizdas ir žiūrėsime, kaip konstruktyviai reikalus pasukti į priekį. Mano supratimu, užsidaro durys, atsidaro langas“, – kalbėjo frakcijos seniūnas.

Politikas teigė, kad Laisvės partija dėl narkotikų dekriminalizacijos turi beveik pusės Lietuvos gyventojų palaikymą.

„Turime tyrimus dėl dekriminalizavimo. Beveik pusė Lietuvos žmonių tikrai pasisako „už“ šį klausimą, kiti dar abejoja. Atmetus abejojančius, turime palaikymą iš didesnės visuomenės grupės, negu oponavimą. Gal tai po kurio laiko pasieks Seimo narių širdis ir protus“, – vylėsi frakcijos seniūnas.

„Neprarandu vilties, kad šį klausimą ateisim ir išspręsim. Kitu atveju, ko mes būtume verti, jei čia keltume baltą vėliavą“, – retoriškai klausė jis.

V.Mitalas nesėkmingame balsavime pabrėžia ir opozicijos vaidmenį, konkrečiai – socialdemokratų, kurių frakcijos seniūnas Algirdas Sysas pasirašė dekriminalizavimo projektą dar jį registruojant Seime, tačiau galutiniame balsavime nei vienas socialdemokratas nebalsavo „už“.

„(Socialdemokratų – aut.past.) labai slidus vaidmuo. Kada žmogus pasirašo įstatymo projektą, pateikime, svarstyme dėl įstatymo projekto balsuoja „už“, ir tada priėmime „tepa slides“, nes opozicija turi oponuoti (...) ir visais būdais „pakišinėti kiaulę“ šiuo atveju, gal kažkas galvoja, kad Laisvės partijai, bet iš tiesų tiems žmonėms, kurie labai kenčia“, – įvardijo V.Mitalas.

A.Maldeikienė: V.Blinkevičiūtė yra muilo burbulas

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė laidos metu svarstė, kad Seime esantys socialdemokratai neturi vertybių, yra „daiktas be turinio“, ir būtent todėl oponuoja.

„Jie oponuoja ne todėl, kad jie opozicija. Jie nemoka niekaip kitaip savęs parodyti, nes neturi turinio. Jei turėtų turinį, tai kovotų už turinį, o kai jo neturi, save rodai kitame: „Žiūrėkite, o aš kitoks. Šitie tokie, o aš kitoks, aš geras“. Ir viskas, Lietuvoje tai suveikė.

Kodėl tai suveikė? Normaliame pasaulyje vaikai politikos pradedami mokyti pradinėse klasėse, jau nekalbant apie paskutines klases. O mūsų vaikai nemokomi būti piliečiais“, – pabrėžė A.Maldeikienė.

Politikė pritarė dalies apžvalgininkų kritikai dėl socialdemokratų ir jų lyderės Vilijos Blinkevičiūtės veidmainiavimo ir gudravimo – pavyzdžiui, Europos Parlamente balsuojama pagal visas europietiškai kairiųjų šeimai priklausančias normas, tuo metu Lietuvoje pradedama žaisti su tradiciniais rinkėjais ir „dedama į krūmus“.

„Nemanau, kad V.Blinkevičiūtė turi kokią nors sąsają su kokiomis nors vertybėmis. V.Blinkevičiūtė yra muilo burbulas. Muilo burbulai visiems patinka, nes gražūs, ir jeigu saulutė šviečia, tai dar labai gražiai paspindi“, – juokavo europarlamentarė.

„Bet realiai ji žmogus be minčių“, – pridūrė ji.

Europarlamentarė taip pat turėjo pastabų Laisvės partijai dėl dekriminalizacijos įstatymo projekto pateikimo.

„Laisvės partijai turėčiau vienintelį pastebėjimą – jie pasakė blogą žinutę visuomenei, apie ką tas įstatymas. Priklausomybė yra nelaimė ir didelė bėda“, – pabrėžė politikė. Anot jos, į tai galima reaguoti dviem būdais – padėti ir gydyti, ką siūlė šis įstatymas, arba paversti priklausomus asmenis nusikaltėliais.

„Arba kuriame lauką, kuriame tam žmogui sakoma – tu esi žmogus, mes bandysime tau padėti. Yra kitas kelias – mes jo išsižadame, išvarome iš namų ir pasakome: tu nusikalėtis – sėdėk“, – sakė A.Maldeikienė.

„Tai, kas vyksta, yra dviejų mąstymo formų kova“, – pridūrė europarlamentarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.