Lietuva išrinkta UNESCO Vykdomosios tarybos nare

Lietuva trečiadienį Jungtinių tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Vykdomosios tarybos nare 2021-2025 metų laikotarpiui, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuva išrinkta UNESCO Vykdomosios tarybos nare.<br>123rf
Lietuva išrinkta UNESCO Vykdomosios tarybos nare.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 6:59 PM

Lietuvos narystę Generalinės konferencijos 41-ojoje sesijoje Paryžiuje trečiadienį palaikė 126 UNESCO narės.

„Džiaugiuosi šalių išreikštu pasitikėjimu mums ir suteikta galimybe tęsti nuoseklų darbą, kuriant efektyvią daugiašalę sistemą ir įgyvendinant UNESCO tikslus“, – pranešime teigė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Jis taip pat pabrėžė Lietuvos įdirbį mokslo, švietimo, kultūros, komunikacijos ir informacijos srityse, o esant Vykdomosios tarybos nare Lietuva turės visas galimybes siekti darnaus vystymosi ir kitų globalių tikslų.

„Džiaugiamės Lietuvai parodytu šalių narių išskirtiniu pasitikėjimu. Esame pasiruošę dirbti kartu su visomis valstybėmis narėmis vardan stiprios UNESCO organizacijos ir darysime viską, kad Lietuvos balsas būtų girdimas šioje svarbioje Jungtinių Tautų organizacijoje“, – sakė Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO, ambasadorė Jolanta Balčiūnienė.

Ministerijos teigimu, narystės UNESCO 30-metį mininti Lietuva, išrinkta į Vykdomąją tarybą, didžiausią dėmesį skirs aukštos kokybės švietimui, mokslo, skaitmeninių technologijų ir inovacijų plėtrai, žiniasklaidos laisvės ir informacinio raštingumo stiprinimui.

Taip pat Lietuva ir toliau aktyviai pasisakys už išraiškos laisvę, prieigą prie informacijos ir žurnalistų saugumą.

Vykdomoji taryba – vienas pagrindinių UNESCO valdymo organų, kurį sudaro 58 šalių narių atstovai. Du kartus per metus vykstančių sesijų metu priimami sprendimai svarbiausiais UNESCO veiklos klausimais.

Šioje UNESCO Generalinės konferencijos 41-oje sesijoje išrinktos 27 naujos Vykdomosios tarybos narės. Rytų Europos grupėje, kuriai priklauso Lietuva, taip pat išrinktos Armėnija ir Azerbaidžanas.

UNESCO Vykdomosios tarybos nare Lietuva buvo išrinkta 1997-2001 metais, 2005-2009 metais, 2015-2019 metais, o 1999–2001 metų ir 2007-2009 metų laikotarpiu Lietuvos nuolatiniai atstovai prie UNESCO buvo išrinkti šios valdymo struktūros vicepirmininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.