Prezidentūra: Lietuva nėra gavusi ES valstybių prašymų įsileisti migrantus

Po pirmadienį įvykusio Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pokalbio su autoritariniu Baltarusijos vadovu socialiniuose tinkluose ir viešojoje erdvėje pagausėjo svarstymų, esą pati ES gali nuspręsti dalį Baltarusijos teritorijoje esančių migrantų įsileisti.

Prezidentūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prezidentūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 5:15 PM

Kad tokie svarstymai gali turėti kažkokį rimtesnį pagrindą Prezidentūra atmeta. Pasak jos, šalies vadovas tokių prašymų iš ES partnerių nėra gavęs ir palaiko Vokietijos siekį užtikrinti migrantų repatrijavimą iš Baltarusijos į jų kilmės šalis.

„Nei Vokietijos, nei ES partnerių prašymų įsileisti migrantus, šiuo metu esančius Baltarusijos teritorijoje, nesame gavę. Prezidentas remia Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pastangas siekti migrantų repatrijavimo iš Baltarusijos į jų kilmės šalis“, – Eltai perduotame komentare teigė Prezidentūra.

Tai, kad Baltarusijos režimas skleidžia melagingą informaciją apie esą A. Merkel ir A. Lukašenkos aptartus 2000 migrantų, kuriuos turėtų prisiimti Vokietija, užsiminė ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Pasak jo, tokie sumanymai yra labai pavojingi Europai.

„Štai režimas pradėjo skleisti informaciją apie neva Merkel-Lukašenkos pokalbio metu aptartus 2000 migrantų, kuriuos Vokietija turėtų pasiimti. Oficialios Vokietijos pozicijos apie tai nėra. Tokio pobūdžio pasiūlymas yra mirtinai pavojingas Europai, todėl, jei jis buvo pateiktas, turėjo būti atmestas. Jis pavojingas dėl to, kad įtvirtintų migrantų legendą, kad į Europą galima pakliūti ir mėginant patekti nelegaliai, galima pakliūti ir mėtant akmenis į sieną saugančius pareigūnus. Kalbėti apie tolimesnį srauto sustabdymą būtų praktiškai nebeįmanoma“, – trečiadienį feisbuke rašė G. Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.