Vytautas Bruveris. Iš kairiųjų dūdų sklinda skirtingi garsai

Opoziciniai socialdemokratai, besistengiantys nenukristi nuo reitingų bangos, toliau kunkuliuoja aktyvumu. Pasirodo, jie ne tik turi specialų planą, kaip galų gale paguldyti ant menčių koronavirusą, bet ir kaip visiems sutarti dėl visuomenę į kone pilietinio karo situaciją panardinusios lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo.

Vilija Blinkevičiūtė Juozas Olekas.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė Juozas Olekas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 6:57 AM

Štai trečiadienį partija ėmė ir surengė plačiai išreklamuotą konferenciją-diskusiją „Kada pripažinsime LGBT asmenų lygiateisiškumą?“.

Kairieji karštai kalba, kad seksualinėms mažumoms priklausantys piliečiai turėtų lygiai tokias pačias teises į visavertį asmeninį gyvenimą kaip ir visi kiti. Partija kunkuliuoja užmojais šią padėtį taisyti, kartu apmaudauja, kad Lietuvoje dar tiek daug nepakantumo šioms elementarioms žmogaus teisėms.

Viskas lyg ir gerai, nieko keista – juk į europietiškų socialdemokratų šeimą taikanti partija, kuri pati savo programoje juodu ant balto yra įrašiusi siekį įteisinti lyčiai neutralią partnerystę, tiesiog negalėtų elgtis kitaip.

Socialdemokratų lyderiai europarlamentarai V.Blinkevičiūtė ir J.Olekas Briuselyje ir kalba, ir balsuoja kartu su visais broliais ir seserimis kairiojoje šeimoje.

Tačiau kaip čia neprisiminsi fakto, kad gegužę, kai Seimas atmetė Partnerystės įstatymo projektą, būtent socialdemokratai buvo vieni pagrindinių to kaltininkų.

Nors partija žadėjo kitaip, jos Seimo frakcija skilo kone lygiai perpus, daliai jos narių skandinant ir paskandinant projektą. O susikilinėję valdantieji būtent į kairiuosius tuomet dėjo bene didžiausias viltis.

Be to, pati V.Blinkevičiūtė čia, Lietuvoje, taikosi vis papūsti į prezidento G.Nausėdos, besispyriojančio prieš Partnerystės įstatymą, dūdą. O kaip kitaip? Nors partijos deklaruojamos vertybės gal ir europietiškos, Lietuvos rinkėjai juk veikiau tradiciniai.

Tad gal pirmiausia reikėtų tokią konferenciją surengti Seimo socialdemokratų frakcijoje jos nariams, o jau po to bandyti būti švyturiu visai visuomenei?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.