Žurnalistams bus leista dirbti arčiau sienos su Baltarusija

Žurnalistams artimiausiu metu bus leista dirbti arčiau sienos su Baltarusija – Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado įsakymu bus panaikintas iki šiol galiojęs vieno kilometro apribojimas.

Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 1:10 PM

„Hibridiniame kare, su kuriuo susidūrėme, pirmuoju valstybės skydu tapo pasieniečiai, tačiau šiame Baltarusijos režimo surežisuotame kare turime atremti ne tik fizines, bet ir informacines atakas“, – BNS ketvirtadienį atsiųstame komentare teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Ginantis nuo šių išpuolių mums labai reikalingos žiniasklaidos pajėgos ir pagalba, todėl koreguojame žurnalistų darbo tvarką nepaprastosios padėties metu, kad šalies ir pasaulio visuomenė turėtų kuo operatyvesnę ir objektyvesnę informaciją apie Baltarusijos režimo vykdomą hibridinę agresiją, kai ginklais naudojami žmonės. Tikiu, kad bendradarbiaudami kartu apginsime savo valstybę“, – pridūrė ji.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teigimu, žurnalistams išliks reikalavimas laikytis 100 metrų atstumo ir nebūti ant patrulio tako, kuriuo važinėja tarnybinis transportas, ir pėdsakų juostos.

VRM teigia, kad tvarkos pakeitimas rengiamas, jis įsigalioti turėtų per porą darbo dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.