Situaciją prie išorinės ES ir Baltarusijos sienos I. Šimonytė aptarė su Graikijos premjeru

Penktadienį ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė telefonu kalbėjosi su Graikijos premjeru Kyriaku Mitsotakiu ir padėkojo jam už Graikijos dėmesį, solidarumą ir praktinę pagalbą Lietuvai, patiriančiai Baltarusijos režimo hibridinę ataką, sakoma pranešime.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-19 16:34

Pasak premjerės, Lietuva ypač vertina Graikijos paramą ir bendras pastangas, siekiant vieningo Europos Sąjungos (ES) atsako Baltarusijos režimui dėl neteisėtos migracijos instrumentalizavimo, taip pat ir plečiant ES sankcijas.

„Svarbu išlaikyti ES vienybę, nenuolaidžiaujant šią krizę sukėlusiam režimui, kitaip migracijos srautai tik didės. Baltarusija turi būti spaudžiama sustabdyti neteisėtos migracijos srautus, leisti žmonėms saugiai sugrįžti į kilmės valstybes ir leisti tarptautinėms organizacijoms suteikti reikiamą humanitarinę pagalbą“, – pabrėžė I. Šimonytė.

I. Šimonytė pasidžiaugė toliau plėtojamu Lietuvos ir Graikijos ekspertų bendradarbiavimu nelegalios migracijos valdymo srityje bei informavo apie naujausią situaciją Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.