5-11 metų vaikų vakcinacija nuo COVID-19 ligos prasidės dar šiemet

Europos vaistų agentūrai (EVA) rekomendavus skiepyti 5-11 metų vaikus nuo COVID-19 ligos, šios amžiaus grupės vakcinacija kitą mėnesį prasidės ir Lietuvoje. Specialiai šios amžiaus grupės vaikams skirtos mažesnio tūrio „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“) vakcinos Lietuvą turėtų pasiekti gruodžio antroje pusėje.

Vakcinacija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vakcinacija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 1:58 PM

Naujoji vakcina jaunesniems vaikams turės 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12 metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

EVA ketvirtadienį patvirtino, kad 5-11 metų vaikams skirtos „Comirnaty“ vakcinos yra saugios ir efektyviai apsaugo vaikus nuo COVID-19 ligos. Jos bus suleidžiamos į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros dozės bus daroma trijų savaičių pertrauka.

„BioNTech ir Pfizer“ informavo, kad vakcinos, skirtos 5-11 metų vaikams, gruodžio antroje pusėje turėtų pasiekti visas Europos Sąjungos šalis. Pirmąją Lietuvai skirtą siuntą sudarys 78 tūkst. vakcinos dozių. Kai jos bus pristatytos į Lietuvą ir paskirstytos skiepijančioms įstaigoms, gyventojai galės registruoti savo vaikus vakcinacijai.

Registruotis bus galima tuo pačiu būdu, kaip iki šiol, – internetu www.koronastop.lt arba trumpuoju numeriu 1808.

Atlydėti vaiką į vakcinacijos centrą turės bent vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų. Atvykimas į vakcinacijos centrą yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.