G. Landsbergis ragina išlikti budriems: Baltarusijoje esantys žmonės vienu piršto spragtelėjimu gali būti siunčiami atgal

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad yra matomi tam tikri migrantų krizės deeskalacijos ženklai, tačiau atsiranda vis naujų signalų, įspėjančių apie galimą nelegalių migrantų skaičiaus išaugimą. Anot ministro, Lietuva turi išlikti budria, nes bet kuriuo metu Baltarusijoje esantys asmenys gali būti siunčiami atgal į Europą.  

Gabrielius Landsbergis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 2:32 PM, atnaujinta Nov 26, 2021, 3:02 PM

„Tam tikri deeskalacijos ženklai yra, bet tikrai negalima sakyti, kad krizė pasibaigė, nes nesame niekaip įtikinti, kad nauji skrydžiai neatsidaro į Minską. Pasirodo vis nauji signalai, prieš kelias dienas Irako kelionių agentūrų socialinėse paskyrose pasirodė informacija apie palengvintas Rusijos vizas. Akivaizdu, kad krizė vienokia ar kitokia forma gali toliau plėtotis, todėl mums reikalingas budrumas ir tie instrumentai, kurių nuolat prašome iš Europos Sąjungos“, – penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje kalbėjo G. Landsbergis.

G. Landsbergis priduria, kad pagerėjusi situacija prie Lietuvos-Baltarusijos bei Lenkijos-Baltarusijos sienų neužtikrina, kad prieš kelias savaites vykusios situacijos nepasikartos. 

„Nepaisant to, kad tokio spaudimo į sieną, koks buvo prieš kelias savaites, ypač Lenkijoje, dabar nefiksuojame, nereiškia, kad bet kurią dieną negalime grįžti atgal. Tie žmonės, kurie Baltarusijoje vis dar yra, tiesiog Lukašenkos vienu piršto spragtelėjimu gali būti atsiųsti atgal“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, į Lietuvą mėgino patekti apie 7,5 tūkst. nelegalių migrantų.

Europos Sąjunga ir JAV dėl migrantų krizės kaltina Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, kuris, jų teigimu, keršija už Bendrijos sankcijas jo režimui, įvestas dėl represijų prieš opoziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.