Sugrįžęs į tėviškę herojumi tapo dukart – net kelis kartus sutramdė vis girtą vairuojantį tą patį vyrą

Pamatęs greitai važiuojantį automobilį Ramūnas Ušinskas jį sustabdė. Prie vairo sėdintis girtas vairuotojas sulaukė policijos dėmesio. Netrukus jis vėl girtas vairavo ir vėl jo kelionę nutraukė R.Ušinskas.

Pilietiškai pasielgęs R.Ušinskas (dešinėje) sulaukė Kupiškio policijos padėkos.<br>Policijos nuotr.
Pilietiškai pasielgęs R.Ušinskas (dešinėje) sulaukė Kupiškio policijos padėkos.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 6:09 AM

Policijos padėkos sulaukė net du kartus tą patį girtą vairuotoją pareigūnams sulaikyti padėjęs 33 metų Vilniuje gyvenantis R.Ušinskas.

Kupiškio policijai vadovaujantis Gintautas Misiūnas pilietiškai pasielgusiam R.Ušinskui įteikė padėką ir simbolinę dovaną – statulėlę „Angelo sparnai“.

Visa ši istorija prasidėjo liepos viduryje.

Svečiuodamasis gimtajame Salamiestyje (Kupiškio r.) R.Ušinskas atkreipė dėmesį į dideliu greičiu po miestelį važinėjantį vairuotoją.

Neapsikentęs R.Ušinskas ryžosi lakstūną sustabdyti ir paklausti, ar jis žino, kokiu greičiu leidžiama važiuoti miestelio gatvėmis. Jaunam vyrui išėjus į kelią vairuotojas klusniai sustojo.

„Jis pasakė, kad leidžiama važiuoti 30 kilometrų per valandą greičiu“, – sakė R.Ušinskas. Atidžiau pažvelgęs į prie vairo sėdintį vairuotoją R.Ušinskas suprato, kad jis girtas.

Vairuotojui nuvažiavus tolyn R.Ušinskas telefonu ėmė jį filmuoti. Buvo iškviesta policija. Pažeidėjas į alkoholio matuoklį pripūtė 1,7 promilės.

Rugsėjo pradžioje vėl pasikartojo ta pati situacija. Svečiuodamasis tėviškėje R.Ušinskas išgirdo kalbas, kad tas pats vyras vėl važinėja girtas.

Nieko nelaukdamas jis su giminaičiu sėdo į automobilį ir ėmė ieškoti girto vairuotojo.

Netrukus jie pastebėjo atvažiuojančią mašiną ir sustojo priešais ją. Prie vairo sėdintis vyras buvo girtas.

R.Ušinsko teigimu, vairuotojas bandė sprukti. „Persisvėręs įlindau per pravirą langą ir iš variklio paleidimo spynelės ištraukiau raktus“, – sakė jis.

Šįsyk į alkoholio matuoklį įkaušėlis pripūtė 1,85 promilės.

G.Misiūnas sakė, kad pažeidėjas policijos dėmesio sulaukė jau tris kartus. Du pažeidimus padėjo užfiksuoti R.Ušinskas.

Už pirmą pažeidimą teismas vyrui skyrė 2,5 tūkst. baudą ir atėmė teisę vairuoti. Kadangi antrąsyk jis vėl girtas įkliuvo liepą, sulaukė 30 parų arešto, tačiau bausmės vykdymas buvo atidėtas 4 mėnesiams.

Rugsėjo pradžioje vyras nusižengė trečią kartą ir šis tyrimas dar nėra baigtas. Apie tai sužinojusi bausmės vykdymą prižiūrinti Probacijos tarnyba kreipėsi į teismą. Bausmės vykdymo atidėjimas buvo panaikintas, tačiau vyras pasislėpė. Pradėta jo paieška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.