Pritarė J. Meko, P. Skorinos, krepšinio šimtmečio, kitų progų minėjimui kitąmet

Vyriausybė trečiadienį patvirtino menininko Jono Meko, Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės veikėjo Pranciškaus Skorinos, Lietuvos krepšinio šimtmečio ir kitų progų minėjimo planams 2022-aisiais.

Vyriausybė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 5:40 PM

Kultūros ministerijos teikimu, Vyriausybė iš viso pritarė dvylikos atmintinų metų planams. Be jau minėtų progų, bus minimi Sūduvos, Lietuvos Valstybės Konstitucijos, Lietuvos jaunimo, Savanorystės, Lietuvos universitetų, Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos, Romo Kalantos, Gyvūnų gerovės metai.

Šių atmintinų metų minėjimui numatyti įvairūs renginiai visoje Lietuvoje – parodos, filmų peržiūros, televizijos ir radijo laidos, simpoziumai, planuojama knygų leidyba, asmenybių ir įvykių pristatymai užsienio festivaliuose ir kt.

Atmintinus metus tvirtina Seimas.

Kaip Vyriausybės posėdyje teigė kultūros ministras Simonas Kairys, ateityje parlamentas numato atsisakyti daugybės atmintinų progų minėjimo ir patvirtinti „tris svarbiausius metus, neužveriant kelio, kad atsirastų ir daugiau tų metų“.

„Čia, matyt, yra iš tų žemai kabančių vaisių, kur Seimo nariams kartais atrodo, kad tai yra geras pasižymėjimo būdas paskelbti kokius nors dar eilinius metus. Bet tada, matyt, turime šiokią tokią problemą su tų metų reikšmės devalvacija, kai susideda labai daug metų, ypač paskutinę minutę, turbūt, tada daug formalaus minėjimo gali atsirasti. Džiaugiuosi, kad Seimas matė reikalą pats save truputėlį sureglamentuoti“, – posėdyje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.