VRM žinia apie naujas grėsmes pasienyje: jėgas vienyti bando Lietuvos ir Baltarusijos nusikaltėliai

Vidaus reikalų ministerija (VRM) trečiadienį prašys Vyriausybės dar mėnesiui pratęsti nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija dėl migracijos krizės. Kaip nurodo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, situacija pasienyje nėra pagerėjusi. Skaičiuojama, kad Baltarusijoje vis dar gali būti apie 7-15 tūkst. neteisėtų migrantų.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 12:04 PM, atnaujinta Dec 1, 2021, 12:07 PM

„Mes vertiname situaciją kaip tikrai nepagerėjusią. Nuo 7-15 tūkst. neteisėtų migrantų vis dar yra Baltarusijoje, jie nėra grąžinti į savo kilmės šalis. Mes matome situaciją prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos. Įtampos tikrai nemažėja“, – tvirtino ministrė.

A.Bilotaitės teigimu, pasienyje su Baltarusija matomos ir naujos nerimą keliančios tendencijos. Viena jų – pačių baltarusių pasieniečių bandymai pažeisti koncertiną. Dar viena galima grėsmė – antrinė migracijos banga.

„Matome ir antrinės migracijos rizikas. Yra bandoma ieškoti naujų būdų, organizuojant žmonių kontrabandą. Tame dalyvauja Baltarusijos, Ukrainos piliečiai. Matome ir mūsų nusikalstamo pasaulio bandymus bendradarbiauti su Baltarusijos nusikaltėliais (...) Mes turime jau ne vieną tokį atvejį. Mūsų žvalgybos institucijos indikuoja apie tokias rizikas“, – sakė ministrė.

„Todėl mes manome, kad priežastys pratęsti nepaparastąją padėtį yra. Šiandien mes šį pasiūlymą pateiksime Vyriausybei su tam tikrais pakeitimais, atsižvelgiant į praktiką ir iškilusius naujus poreikius“, – pridūrė ji.

Pasienyje su Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje susidarius kritinei situacijai dėl masinio užsieniečių antplūdžio, lapkričio 10 dieną Lietuvos Seimas mėnesiui paskelbė nepaprastąją padėtį.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.