Socialdemokratus palikęs D. Jasaitis prabilo apie įtampą partijoje: net pats pagalvojau, ką aš tiek laiko čia darau Pats kvietė S. Skvernelį jungtis prie LSDP

Socialdemokratus palikęs ir prie ekspremjero Sauliaus Skvernelio naujai buriamos partijos prisijungiantis Neringos meras Darius Jasaitis prisipažįsta, kad palikti socialdemokratus jį privertė stiprus nuomonių išsiskyrimas. Tačiau jis teigė, kad pasiūlymų prisijungti yra gavęs ir iš kitų partijų.

Darius Jasaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Darius Jasaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ <br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Darius Jasaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Darius Jasaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 1:25 PM, atnaujinta Dec 3, 2021, 2:05 PM

Prabilo apie įtampą

„Trečiadienio popietę „išsisocialdemokratinau“, esu laisvas ir labai rimtai pasiryžęs padėti steigti naują partiją, kurios nuostatose, tikiuosi, bus regionai ne tik aprašyti, bet bus skiriamas ir dėmesys“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ sakė D.Jasaitis.

Neringos meras prisiminė, kad pasiūlymo prisijungti prie naujai buriamos politinės jėgos „Vardan Lietuvos“ jis sulaukė prieš kiek daugiau nei pusmetį. Tuomet jis esą S.Skvernelį bandė atkalbėti ir pats kvietė jį pas socialdemokratus, tačiau dalis partiečių tam nepritarė.

„Užsiminta buvo prieš septynis mėnesius, kad bus kuriama tokia jėga. Tada aš dar aktyviai atkalbinėjau jį, ir sakiau, kad ateitų pas socdemus. Sakiau, kad socialdemokratams šviežias požiūris ir greiti sprendimai atneštų didžiulę sėkmę. Deja, mūsų centrinė valdžia, Seimo frakcija, kaip suprantu, net į kalbas nesileido. <...> O suviliojo labai paprastai – dariau visiškai matematišką skaičiavimą“, – aiškino D.Jasaitis.

Pasak Neringos mero, pamario regionui buvo ypač sunku, nes partijos kolegos neleido įgyvendinti šiam regionui svarbių tikslų.

„Nenorėčiau sakyti, kad tokia didelė ir stipri partija kaip socialdemokratai nukraujuos dėl Neringos savivaldybės, kuri, kaip daugelis sprendimų parodė, buvo tiesiog kaip kliuvinys šiai partijai. Buvo tiesiog kardinaliai daroma viskas ne mūsų regiono labui, ir galbūt partijai tiesiog bus lengviau, nebus vidinio pasipriešinimo. Aš visada pasisakydavau prieš būstų problemą, prieš verslinę žvejybą“, – svarstė meras.

Pasak D.Jasaičio, partijoje jis jautė įtampą.

„Švelniai tariant, akmenukų ant kaklo, kurie stūmė išeiti iš partijos, buvo taip ženkliai daugiau, kad net pats pagalvojau, ką aš tiek laiko čia darau?

Partija yra bendraminčių susibūrimo subjektas, kur tu mielai leidi laiką, spręsdamas tam tikros teritorijos ar žmonių grupės problemas, bet jei bendraminčiai yra kategoriškai priešingos nuomonės ir su jais reikia nuolat ginčytis, tiek metų nepavyksta į įtikinti, tai prisiimu kaltę, kad man nepavyko įtikinti, bet pasirinkau būti su tais, kurie labai greitai suprato “, – pažymėjo D.Jasaitis.

Jis prisipažino, kad į savo partiją ne vieną kartą jį pervilioti bandė ir liberalai.

„Dėl apsisprendimo – seniai žvalgiausi, ne paslaptis, esu bendravęs su liberalais, kurie kvietė prisijungti ir per tarybos posėdžius sakydavo, kad esu labiau liberalas, nei socialdemokratas“, – sakė Neringos meras.

Jis neabejoja, kad netrukus prie komandos prisijungs ir daugiau politikų.

„Aš palinkėčiau visiems neapsisprendusiems kuo greičiau prisijungti. Manau, kad tuo mes padėtumėme įvykti tam, ko mes visi norime, nes S.Skvernelis, visi atsimena, labai greitai priiminėja sprendimus, jo atsakymas „ne“ irgi yra atsakymas, tai manyčiau, kad konkretumas yra didžiulė vertybė ir stiprybė šio politiko“, – tvirtino D.Jasaitis.

Merai jungiasi prie S.Skvernelio

Naujienų portalas lrytas.lt ketvirtadienį jau rašė, kad prie ekspremjero Sauliaus Skvernelio buriamos naujos politinės jėgos Demokratų partija „Vardan Lietuvos“ jungtis ketina Neringos miesto meras Darius Jasaitis ir Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis, o su savimi jie ketina pasiimti ir dalį skyrių atstovų.

Ketvirtadienį apie prisijungimą pranešė ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė bei praktiškai visas Lazdijų rajono valstiečių partijos skyrius.

„Nusprendėme, kad iš 72 susirinkusiųjų vienas lieka pas Karbauskį, o visi kiti eisime pas Skvernelį“, – BNS sakė Lazdijų rajono valstiečių skyriaus vadovas Benius Rūtelionis.

„Pas Karbauskį lieka vienas ūkininkas iš Leipalingio. Ir merė, ir Benius, ir visa dauguma eina pas Skvernelį, nenorėjome skaldytis ir einam“, – pridūrė jis.

Apie perbėgimą pas S.Skvernelį mąsto ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius su visu „Kretingos krašto“ rinkimų komitetu, pasiūlymą prisijungti gavo ir daugiau politikų, tačiau jie teigė sprendimų dar nepriėmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.