STT direktorius Ž. Bartkus išrinktas antikorupcinių institucijų tinklo vadovu

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Žydrūnas Bartkus išrinktas antikorupcinių institucijų tinklo Europos partneriai prieš korupciją ir Europos Sąjungos (ES) kovos su korupcija kontaktinių institucijų tinklo (EPAC/EACN) valdybos prezidentu.

Ž.Bartkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ž.Bartkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 11:40 AM

„Europos partneriai sutinka, kad korupcija išlieka viena iš grėsmių nacionaliniam saugumui, o veiksmingai kovai su ja reikalingas sisteminis atsakas ir reikšminga vieta tarp valstybės prioritetų“, – sako naujasis EPAC/EACN prezidentas Ž. Bartkus.

„Tikiu, kad bendromis pastangomis galėsime susitarti dėl strateginių visos Europos tikslų kovos su korupcija srityje ir kryptingai veikti siekiant dar aukštesnių skaidrumo standartų“, – teigia jis.

STT vadovas į šias pareigas buvo išrinktas trečiadienį ir ketvirtadienį pirmą kartą Vilniuje vykusioje EPAC/EACN metinėje konferencijoje ir Generalinėje asamblėjoje, kurioje buvo išrinkta nauja valdyba.

Renginyje Vilniuje ir nuotoliniu būdu dalyvavo apie 120 dalyvių iš 54 institucijų ir 29 užsienio valstybių – Prancūzijos, Belgijos, Liuksemburgo, Ispanijos, Austrijos, Švedijos, Danijos, Čekijos, Slovakijos, Lenkijos, Ukrainos ir kt., pranešė STT.

EPAC/EACN veikloje iš viso dalyvauja 100 antikorupcinių ir policijos priežiūros institucijų iš 38 Europos šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.