Vakarų Lietuva pasitinka žiemos šventes

Klaipėdos mieste kalėdinė eglutė ir ją supančios dekoracijos bus įžiebtos kitą savaitę, gruodžio 11 d., tačiau dalis Vakarų Lietuvos savivaldybių didžiųjų žiemos švenčių laukimą oficialiai pradės jau šį savaitgalį.

Pirmoji pasipuošė Neringos savivaldybė.<br>Neringos savivaldybės nuotr. 
Pirmoji pasipuošė Neringos savivaldybė.<br>Neringos savivaldybės nuotr. 
Nidoje sužibo Kalėdų eglė.<br>Nidos KTIC „Agila“ nuotr.
Nidoje sužibo Kalėdų eglė.<br>Nidos KTIC „Agila“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Kesminė, virginija@ve.lt

Dec 3, 2021, 11:40 AM

Pirmoji – Neringos savivaldybė

Šv. Kalėdų eglės įžiebimas Nidoje įvyko gruodžio 2 d. Kalėdų eglė džiugins centriniame Nidos skvere – Naglių g. 31.

Čia magišku burtažodžiu „stinta pukis“, kuriuo Kuršių nerijoje viliojamos žuvys po ledu, bus viliojama šviesa, kuri įžiebs Kalėdų eglės žiburius.

Vakaro metu skambės klaipėdiečių bumbinamasis projektas „Tabalai“, bus demonstruojama instaliacija „Skambantis miškas“ (autorius Marius Valančius). Bus galima paragauti blynų ir karštų gėrimų.

Dalyvaus Kalėdų Senelis, Neringos meno mokyklos šokėjai ir dainininkai, Nidos KTIC „Agila“ meno kolektyvai.

Keturių vandenų krašto stebuklai

Gruodžio 3 d. 18 val. Savivaldybės aikštėje vyks Gargždų miesto eglutės įžiebimo ceremonija „4 vandenų krašto Kalėdų stebuklai“.

Vėliau gargždiškiai bus kviečiami į įvairias šventines veiklas.

Gruodžio 7, 9, 13, 16, 21 d. 15-17 val. Gargždų kultūros centre apsigyvens Kalėdų Senelis! Ateikite, pasisveikinkite, pamatykite, kaip žiba Kalėdų Senelio eglutė, ir pajuskite artėjančių šv. Kalėdų laukimo dvasią.

Gruodžio 10 d. 18 val. Gargždų kultūros centre vyks kūrybiškų dovanų pakavimo vakaras. Tvarių ir originalių dovanų pakavimo metu bus kuriamas išskirtinis dovanojimo džiaugsmas. Vietų skaičius ribotas, registracija iki gruodžio 6 d. tel. +370 606 70 622.

Gruodžio 15 d. 18 val. Gargždų kultūros centre bus kuriamos kalėdinės kompozicijos. Atsineškite tai, ką norite matyti savo kuriamoje kompozicijoje, o organizatoriai pasirūpins eglės šakomis. Vietų skaičius ribotas, registracija iki gruodžio 13 d. tel. +370 606 70 622.

Palangoje eglė sužibs prie kurhauzo

Penktadienį, gruodžio 3 d., Palanga pakvies į Kalėdų eglės įžiebimo šventę, o kitą dieną, šeštadienį, į šventinį žaliaskarės įžiebimo renginį pakvies ir Šventoji.

Dėl pandemijos pernai turėjusi atsisakyti įprastos Kalėdų eglės įžiebimo šventės (ji vyko virtualiai), Palanga šiemet žada atsigriebti.

Kaip ir praėjusiais metais, Palangos kalėdinė eglė bus padabinta šalia restauruotos medinės kurhauzo dalies.

„Eglės įžiebimo šventė šiemet bus tokia pat linksma, su netikėtumais ir pramogomis, kaip iki pandemijos. Nors žaliaskarė jau antrus metus iš eilės stovės prie kurhauzo medinės dalies, bet bus pirmieji metai, kai eglės įžiebimo šventė šioje jai vis dar naujoje vietoje bus vėl gyva – su muzika, atlikėjais, pramogomis“, – sakė Ringailė Juozapavičiūtė, Palangos kultūros ir jaunimo centro kultūrinės veiklos vadybininkė. Prieš tai eglutė stovėjo Grafų Tiškevičių alėjoje, o dar anksčiau – miesto centrinėje aikštėje.

Šventojoje žaliaskarė bus įžiebta kitądien po šventės Palangoje – šeštadienį, gruodžio 4 d., 18 val.

Šventosios bendruomenė ne tik linksmai įžiebs Kalėdų eglę, bet ir aktyviai ruošis Kalėdoms naujame Šventosios aikštės paviljone. Čia šventojiškiai ir atvykę svečiai net keturis sekmadienio vidurdienius ruošis šventėms: dekoruos advento vainikus, pieš ant imbierinių sausainių, gamins meniškus atvirukus ir lies medumi kvepiančias žvakes.

Šiemet Palangos kurhauzas kaip niekad ryškiai suspindės kalėdine nuotaika ir šventine atmosfera. Visą šventinį mėnesį čia skambės nuostabūs koncertai, žiūrovus stebins įdomūs spektakliai, kino filmai, o šeimos ar draugų kompanijos kartu leis laiką linksmuose kalėdiniuose edukaciniuose užsiėmimuose.

Šventinių renginių nestigs ir kitose kurorto kultūrinėse erdvėse: Palangos viešojoje bibliotekoje, A. Mončio namuose-muziejuje, Palangos muziejuje.

Metų sandūroje gruodžio 31 d. 24 val. nuo Palangos tilto ir Šventosios centrinėje aikštėje dangų nušvies šventiniai fejerverkai.

Kretingos rajone siaus nykštukai

Kretingos rajonas šventes pasitiks pasidabinęs šimtais, galbūt net tūkstančiais įvairiausių nykštukų. Pačioje Kretingoje nykštukų pridygs ne tik kiemuose ar viešosiose erdvėse, bet jie bus įkurdinti ir specialioje alėjoje.

„Praėjusiais metais visus nustebino Kretingos rajono Darbėnų seniūnijos darbuotojai, papuošę savo miestelį daugiau nei šimtu ryškiaspalvių nykštukų. Tad šiemet buvo nuspręsta nykštukų virusą paskleisti jau visame rajone, – teigė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. – Kvietimas nykštukais puošti kiemus, langus ar vitrinas sulaukė atgarsio, todėl manome, kad iki šventų Kalėdų rajone pridygs ne tik šimtai, bet ir tūkstančiai įvairiausių nykštukų.“

Penktadienį ir šeštadienį unikalių dovanų asortimentu bei kalėdiniais skoniais kretingiškius ir svečius vilios Kalėdų turgelis Rotušės aikštėje, taip pat kalėdinė mugė „Įkvėpk Kalėdos!“ Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje. Beje, bibliotekoje gruodžio 4-ąją veiks ir specialios hologramų bei kalėdinių atvirukų kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Šeštadienį Kretingoje jau bus galima pasivaikščioti Nykštukų alėja, kuri tęsis nuo Rotušės aikštės skvero iki Kretingos rajono kultūros centro. Alėjoje, veiksiančioje visą šventinį laikotarpį, iš viso bus įkurdinta per 30 rajono gyventojų bei organizacijų sukurtų nykštukų.

Gruodžio 4-osios pavakare Kretingos centre šėliosiantys nykštukai įžiebs ir pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje. Prie eglės bus įrengtas ir specialus muzikinis suoliukas, ant kurio prisėdus suskambės kalėdinė muzika. Taip pat veiks stebuklingas Kalėdų Senelio paštas.

Šilutė eglę įžiebs kitą savaitę

Gruodžio 10 d. šventinėmis šviesomis pasidabins ir Šilutė.

12 val. bus atidaryta eglučių alėja prie Hugo Šojaus dvaro, o 16.30 val. prie Šilutės kultūros ir pramogų centro vyks teatralizuota Šilutės kamerinio teatro programa „Nykštukų pasaka“, skambės sveikinimai, koncertuos vaikų popchoras „Spindulys“, grupė „Jaunimo muzikos studija“, laukia ir fejerverkai.

Pasigrožėti ir įsiamžinti kvies šeimų skvere įsikursiančios nuotaikingos dekoracijos, o įsigyti skanėstų ar dovanų bus galima gruodžio 10-11 ir 17-18 dienomis prie Šilutės miesto eglutės vyksiančioje kalėdinėje mugėje.

Taip pat gruodžio 10-19 dienomis prie H. Šojaus dvaro veiks Kalėdų Senelio paštas – kiekvienas, įmetęs laišką į pašto dėžutę, išgirs tik jam skirtą melodiją.

O gruodžio 11 ir 18 dienomis nuo 10 iki 16 val. H. Šojaus muziejuje duris atvers Kalėdų Senelio rezidencija.

Nuo gruodžio 10 iki 27 d. Šilutės kultūros ir pramogų centras kvies prisijungti prie šventinio žaidimo ir ieškoti kalėdinių nykštukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.