R. Karbauskis tvirtina, kad V. Ąžuolo ir D. Kepenio antivakseriais vadinti negalima: „Jie niekada nėra pasisakę prieš vakcinavimą“

Naujai perrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pripažįsta, kad reguliariai protestus prieš valdančiųjų sprendimus rengiančio Šeimų sąjūdžio idėjos partijai yra priimtinos. Vis tik jis sako nesutinkantis, kad kai kuriuos kolegas galima priskirti vadinamiesiems antivakseriams.

 Dainius Kepenis, Ramūnas Karbauskis, Valius Ąžuolas<br> Lrytas.lt koliažas
 Dainius Kepenis, Ramūnas Karbauskis, Valius Ąžuolas<br> Lrytas.lt koliažas
Valius Ąžuolas<br>T.Bauro nuotr.
Valius Ąžuolas<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valstiečių šešėlinė vyriausybė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valstiečių šešėlinė vyriausybė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Kepenis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kepenis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 12:20 PM, atnaujinta Dec 6, 2021, 12:33 PM

„Mes savo požiūrį į galimybių pasą ir daugelį kitų sprendimų esame išsakę ne kartą, taip pat požiūrį ir į Partnerystės įstatymą. Tai praktiškai mūsų požiūris sutampa su Šeimų maršo požiūriu, bet mes nesame organizatoriai, mes nesame kažkokie aktyvūs dalyviai, mūsų partijos nariai kaip asmenys dalyvauja Šeimų maršo renginiuose.

Bet šiuo atveju pasakyti kažką daugiau negalėčiau, mes tikrai ne organizatoriai“, – pirmadienį LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai“ sakė R.Karbauskis.

Lietuvos šeimų sąjūdis pirmadienį rengia piketą prie Seimo prieš privalomąjį darbuotojų testavimą dėl COVID-19 jų pačių lėšomis, galimybių pasą. Šeimų sąjūdis pranešė piketus, kuriuose tikimasi sulaukti iki tūkstančio protestuotojų, rengsiantis kasdien iki gruodžio 22-osios.

Paklaustas, ar bus galima šiuose mitinguose išvysti garsiai prieš skiepus pasisakančius partijos kolegas Valių Ąžuolą ir Dainių Kepenį, LVŽS lyderis pažymėjo, kad šių žmonių nereikėtų matyti kaip vakcinų priešininkų. R.Karbauskio teigimu, valstiečiai skiepijimąsi aktyviai palaiko.

„Čia jau jų asmeninis reikalas, tikrai nereikėtų nei Valiaus Ąžuolo, nei Dainiaus Kepenio gretinti prie antivakserių, jeigu šnekėti apie antivakserius. Šitie žmonės iš tikrųjų turi skeptišką požiūrį į vakcinas, kurios šiandien yra Lietuvoje, bet klausimas kitas – jie niekada nėra pasisakę prieš vakcinavimą iš principo.

O partijos pozicija yra tokia, kad skiepytis reikia, kitos išeities nėra, mes agituojame ir savo pavyzdžiu sakome, kad reikia paskiepyti kuo daugiau žmonių, ypatingai vyresnio amžiaus, virš 65-erių metų, tam, kad turėtume mažiau mirčių nuo kovido“, – aiškino R.Karbauskis.

Protestuoti pasiryžę Šeimų sąjūdžio atstovai tvirtina, jog valdžios sprendimus vertina kaip gyventojų „segregaciją ir diskriminavimą“ bei konstitucinių vertybių laužymą.

Kaip BNS sakė Šeimų sąjūdžio atstovas Algimantas Rusteika, prie Seimo masinių protestų neplanuojama.

Sausio viduryje piketai numatomi ir prie Vyriausybės, pranešama, kad juose gali dalyvauti iki 8 tūkst. žmonių.

Abiems renginiams Vilniaus savivaldybė yra išdavusi leidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.