G. Landsbergis su A. Blinkenu išreiškė paramą politiniams kaliniams

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu išreiškė paramą politiniams kaliniams ir kvietė vienytis siekiant jiems laisvės.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 10:59 AM

Trečiadienį jiedu atidarė Lietuvos ir JAV organizuotą diskusiją „Politinių kalinių balsai“, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Renginio metu išreikšta parama daugiau nei milijonui politinių kalinių visame pasaulyje ir pabrėžta aktyvaus tarptautinės bendruomenės įsitraukimo dėl politinių kalinių paleidimo svarba“, – rašoma pranešime.

G. Landsbergis savo pasisakyme teigė, kad norint išsaugoti ir puoselėti demokratiją, yra tik vienas kelias –  stoti pusėje tų, kurie kenčia priespaudą bet kuriame pasaulio krašte.

Anot ministro, visi turime jausti atsakomybę ir imtis nešti demokratijos ir laisvės fakelą už politinius kalinius, kol jie bus išlaisvinti ir prisijungs prie bendros kovos už šiuos idealus.

Pasak A. Blinkeno, siekiant pasitelkti visas galimas priemones politinių kalinių išlaisvinimui, JAV artimai dirba su šalimis−partnerėmis, tokiomis kaip Lietuva, kuri yra lyderė ginant politinių kalinių teises ir demokratiją.

Renginyje kalbėję buvę politiniai kaliniai ir šiuo metu įkalintų asmenų šeimos nariai, įskaitant Baltarusijos opozicijos veikėjos Marijos Kalesnikavos seserį, pasidalino asmeninėmis istorijomis apie likimus žmonių, įkalintų vien dėl jų etninės tapatybės, religijos ar taikaus naudojimosi žmogaus teisėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.