Buvusi V. Sinkevičiaus bendražygė R. Baškienė: pasirašau po kiekvienu jo žodžiu, išėjimo buvo galima tikėtis

Buvusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė, prie naujai buriamos ekspremjero Sauliaus Skvernelio politinės jėgos „Vardan Lietuvos“ prisijungusi Rima Baškienė teigia, kad eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus pasitraukimas iš LVŽS jos visiškai nenustebino. Politikė pripažįsta, kad sutinka su kiekvienu jo išsakytu kritišku žodžiu buvusiems bendražygiams, nes partijoje problemų nemažėja.

Rima Baškienė<br>T.Bauro nuotr.
Rima Baškienė<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rima Baškienė<br>D.Umbraso nuotr.
Rima Baškienė<br>D.Umbraso nuotr.
Virginijus Sinkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Sinkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Sinkevičius <br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius <br>T.Bauro nuotr.
Rima Baškienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Rima Baškienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Rima Baškienė<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Rima Baškienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 1:01 PM, atnaujinta Dec 12, 2021, 1:33 PM

„Aš pasirašau po kiekvienu V.Sinkevičiaus žodžiu – mūsų pačių išėjimas taip pat buvo tikrai grįstas ne emocija, o labai rimtais mąstymais. Mes išeidami galvojome, kad įvyks tiek frakcijoje, tiek partijoje tam tikri pokyčiai. Jei frakcijoje kažkas ir įvyko, tai partijoje, deja, nelabai ką ir jaučiame“, – portalui lrytas.lt sekmadienį sakė R.Baškienė.

Pasak jos, V.Sinkevičiaus išėjimas LVŽS yra „labai stiprus smūgis“.

„Tai žmogus, kuris nenuneigiamai yra lyderis, jo išsakyti argumentai tokie tikslūs ir tokie taiklūs – mes ir patys iš tiesų skelbiame, kad norime dirbti ir valstybiškai žiūrėti į situaciją, o ne ieškoti priešų, suskaldyti.

O R.Karbauskis, matyt, kaip sugedusią plokštelę pasiėmė teiginius, kad esame „tik dėl valdžios“, ir dabar bando ieškoti visų kitų kaltų. V.Sinkevičiaus apsisprendimas, žinoma, yra tik jo apsisprendimas, bet aš kažkodėl tikėjausi, kad taip gali įvykti. Nežinojau, kada tai bus, bet manau, kad tokio masto, tokios veiklos ir tiek daug žadančio ir darančio politiko išėjimas valstiečiams yra didžiulis smūgis“, – svarstė R.Baškienė.

Iki šiol V.Sinkevičius narystę partijoje buvo sustabdęs, kol dirba Europos Komisijoje. Pats eurokomisaras laiške nenurodė, ar ketina jungtis prie šios politinės jėgos. Vėliau BNS jis teigė apie prisijungimą prie S.Skvernelio partijos kol kas neplanuojantis.

„Jam tiesiog norisi linkėti sėkmės atstovaujant mūsų Lietuvai“, – tvirtino R.Baškienė.

Paklausta, ar galėtų prognozuoti ir daugiau „pabėgimų“, ji spėjo, kad LVŽS iš tiesų dar gali praretinti savo gretas.

„Girdžiu, kad kolegos įvairiuose rajonuose apie tai kalba, diskutuoja. Asmeniškai aš pati neraginau ir neviliojau žmonių, nes kiekvienas žmogus apsisprendžia pats. Aš pasidžiaugiu, kad aplinka mūsų frakcijoje yra visiškai kitokia, nei buvo ankstesnė – visur demokratija, visur susikalbėjimas, nuomonių skirtumas, bet girdėjimai vienas kito.

Nėra nurodymų, diktato, meilių ar nemeilių, nežeminame, neniekiname žmogaus“, – portalui lrytas.lt sakė politikė.

Pati R.Baškienė su dar būriu buvusių LVŽS kolegų neseniai prisijungė prie naujai buriamos S.Skvernelio politinės jėgos.

Eurokomisaras V.Sinkevičius sekmadienį pranešė, kad traukiasi iš LVŽS. Pasak jo, partijai „nebereikalingi žmonės, kurie savo sunkiu darbu statė jai visuomenės pasitikėjimo kapitalą“, jis taip pat jaučia, kad kolegos radikalėja.

„Partijai nebereikalingi žmonės, kurie savo sunkiu darbu statė jai visuomenės pasitikėjimo kapitalą. Partijai nebereikalingos diskusijos dėl jos ateities. Partija nebenori prisiimti atsakomybės. Partija radikalėja ir priešina. Ir pirmininko perrinkimas čia niekuo dėtas.

Niekas niekada neturėjo abejonių, kad pirmininkas bus perrinktas. LVŽS buvo sėkminga partija, reikšmingai pagerinusi mažiausias pajamas uždirbančių žmonių ir labiausiai socialiai pažeidžiamų šeimų gyvenimo sąlygas, vadovaujant šiam pirmininkui. Problema ta, kad tas pats pirmininkas dabar partiją stumia į visiškai kitą kelią. LVŽS tampa „apkasų (barikadų) partija“: ji neina pirmyn, neieško ateities vizijos, ji gyvena praeitimi, kasa apkasus, užsidaro savyje ir maitina bendruomenę konfliktu su aplinkiniu pasauliu“, – teigė V.Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.