G. Nausėda priėmė Kosovo ir Nigerijos ambasadorių skiriamuosius raštus

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį priėmė Kosovo ambasadorės Škendije Geci Šerifi ir Nigerijos ambasadoriaus Shinos F. Alege skiriamuosius raštus.

Gitanas Nausėda, Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda, Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 3:11 PM

Susitikime su Lietuvai akredituota Kosovo ambasadore, reziduojančia Švedijoje, prezidentas pabrėžė tvirtą Lietuvos paramą Kosovo nepriklausomybei, pareiškė palaikymą šalies eurointegracijos siekiams ir pasiryžimą dalintis Lietuvos patirtimi.

Šalies vadovas akcentavo tarptautinių misijų EULEX ir KFOR, kuriose dalyvauja ir Lietuva, veiklos svarbą padedant užtikrinti saugumą ir stabilumą Kosove, taip pat visame Vakarų Balkanų regione. Prezidentas su ambasadore aptarė ir dvišalių politinių, ekonominių santykių bei kultūrinių ryšių plėtojimo potencialą ir perspektyvas.

Šalies vadovas pasveikino Lietuvai akredituotą ir Kijeve reziduojantį Nigerijos ambasadorių pradėjus eiti naujas pareigas.

Susitikime prezidentas pabrėžė, kad Nigerija yra svarbi Lietuvos prekybos partnerė Afrikoje, ir ši partnerystė turi potencialo augti IRT, „Fintech“ ir gyvybės mokslų srityse. Taip pat prezidentas teigė, kad dvišalius santykius galėtų sustiprinti šalių susitarimas dėl investicijų skatinimo ir apsaugos bei intensyvesnis bendradarbiavimas švietimo srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.