Arvydas Lekavičius. Po masažuotojo – vizažistas. Kas toliau?

Jei vaizdas veidrodyje nekoks, nebūtinai kaltas veidrodis. Kartais gali pakakti kosmetinių pagražinimų, ypač jei už juos nereikia mokėti iš savo kišenės.

Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 6:00 AM

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovybė tomais skaičiuoja subliūškusias neva skandalingas bylas, palaidotas savo archyvuose. Viešai pasigirti lieka nebent tuo, kad agentai sučiupo 50 eurų kyšį už suklastotą pažymą apie skiepą pasiūliusį klaipėdietį, nors sostinės policija atskleidė visą šių aferistų tinklą.

Tačiau atrodyti gražiai žmonių akyse būtina. Ypač artėjant vasario 18 d., kai STT švęs ketvirčio amžiaus sukaktį. Ta proga tarnyba rengia pompastišką leidinį apie savo veiklą. Jis, suprantama, bus gausiai iliustruotas, tačiau ne kaukėtais tipais, kurie paryčiais savo aukas išveda iš namų ar teisėjų kabinetų.

Nors Komunikacijos skyriuje ir taip darbuojasi fotografė, STT jos nebeužtenka – tokia proga prireikė pasamdyti dar vieną. Ir ne vieną, bet kartu su vizažistu, kad moterys, kurių tarnybos vadovybėje vis gausiau ir gausiau, atrodytų gražesnės nei kasdienybėje.

Fotografuotis teko 31 tarnautojui, o vizažisto paslaugų prireikė tik aštuoniems (ar aštuonioms). Matyt, išrinktiesiems (ar išrinktosioms). Už visą šį paketą tarnyba, kasmet kaulijanti vis daugiau pinigų iš biudžeto, paklojo 1900 eurų.

Negana to, nepasivargino net jokio konkursėlio šiam pirkimui paskelbti. Neva jis mažavertis, todėl užteko paprastos apklausos. Nors kai mokami keli šimtai eurų už įsigytą kavą, kažkodėl ši informacija atsiduria STT ar Viešųjų pirkimų tarnybos tinklalapyje.

Kita vertus, tikrai būtų atsiradę profesionalų, kurie tokį darbelį gali atlikti gerokai pigiau.

Tarnybos senbuviai pasakoja, kad anksčiau už biudžeto pinigus čia lankėsi ir masažo specialistas. Dabar – vizažistas. Todėl STT būstinėje spėliojama, kas bus samdomas toliau: gal intymių kūno vietų šukuosenos formuotojai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.