Pasklidus žiniai, kad policija Gargžduose pavogė iš vaikų Kalėdas – savivaldybės atsakas: paviešino ir vaizdo įrašą

Savaitgalį socialiniuose tinkluose pasklido informacija, kad Gargžduose savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ir policija sugadino šventę, o Kalėdų senelis buvo išvytas iš aikštės.

 Savaitgalį socialiniuose tinkluose pasklido informacija, kad Gargžduose savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ir policija sugadino šventę, o Kalėdų senelis buvo išvytas iš aikštės.<br> Stop kadras
 Savaitgalį socialiniuose tinkluose pasklido informacija, kad Gargžduose savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ir policija sugadino šventę, o Kalėdų senelis buvo išvytas iš aikštės.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-15 10:22

Ši informacija yra netiesa, Kalėdų senelio ir žmonių niekas neprašė palikti aikštės, o tuo labiau nesuėmė. Savivaldybė savo socialiniame tinkle paskelbė visą įvykių chronologiją ir vaizdo įrašą.

Penktadienį savivaldybė buvo informuota, kad aikštėje vyks žmonių susibūrimas.

Pareigūnai tarnybiniu automobiliu, kuris yra pažymėtas visais atitinkamais ženklais 17:47 val. atvyko į vietą pažiūrėti ar viskas gerai, ar laikomasi viešosios tvarkos.

18 val. prasidėjo renginys. Pareigūnai pirmą kartą išlipo iš mašinos ir paprašo sumažinti garsiai skambančią muziką. Asmuo neprieštaravo, garsą sumažino.

18.02 val. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnas iš automobilio išlipo antrą kartą ir paprašė, kad asmuo, kuris po aikštę vaikščiojo su dideliu palaidu šunimi ji prisirištų, nes aplink šeimos su mažamečiais vaikais – buvo apie 10 vaikų ir 15 suaugusiųjų. Asmuo tą padarė.

Grįždamas į automobilį pareigūnas sutinka Kalėdų senelį, kuris jam palinki gražių švenčių, jis atsako tuo pačiu ir grįžta į automobilį.

Toliau vyksta šventė – groja muzika, Kalėdų senelis dalija dovanas.

18.14 val. iš aikštės pasišalino asmuo su garso kolonėle, tačiau prieš tai pasakė, kad norėjo padaryti visiems šventę, bet nepavyko.

18.19 val. išdalijęs paskutines dovanas iš aikštės išeina ir Kalėdų senelis.

Į tolimesnį patruliavimą išvyksta ir Viešosios tvarkos pareigūnai, policijos pareigūnų aikštėje nebuvo pasirodę.

Savivaldybės aikštė yra filmuojama, kameras turi ir pareigūnai, todėl visą įvykių chronologiją galima puikiai matyti.

Kaip matote iš filmuotos medžiagos, organizatoriai šventę patys nutraukė po 20 minučių. Niekas jų neprašė palikti aikštės, o tuo labiau nesuiminėjo Kalėdų senelio ir negriovė šventės.

Filmuota medžiaga ir įvykių chronologija parodo, kad tam tikrų asmenų paskleista informacija buvo neteisinga. Prisidengiant švente sukurtos melagienos, galimai siekiant tam tikrų tikslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.