Vyriausybė A. Bumblauskui ir V. Masalskiui skyrė pirmojo laipsnio valstybinę pensiją

Trečiadienį Vyriausybė pritarė dėl pirmojo laipsnio valstybinės pensijos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatams Alfredui Bumblauskui ir Valentinui Masalskiui skyrimo. Pirmojo laipsnio valstybinė pensija yra keturių valstybinių pensijų bazių dydžio.

Valentinas Masalskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valentinas Masalskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alfredas Bumblauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alfredas Bumblauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 2:49 PM

A. Bumblauskas – vienas žinomiausių Lietuvos istorikų, TV laidų ciklų „Lietuvos istorija, „Būtovės slėpiniai“, „Amžių šešėliuose“ bei „Tūkstantmečio pokalbiai“ kūrėjas ir vedėjas. A. Bumblauskas taip pat buvęs „Nacionalinių ekspedicijų“ vadovas, leidinio „Lietuvos istorijos studijos“ vyriausiasis redaktorius.

Valentinas Masalskis žinomas kaip vienas garsiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, nuo 1992 m. – ir kaip režisierius. 1996 metais aktorius buvo apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija, o 2014 m. V. Masalskiui buvo įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

ELTA primena, kad pagal Valstybinių pensijų įstatymą asmenys, kuriems yra paskirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, sulaukę pensinio amžiaus turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją. Ją skiria Vyriausybė pagal Lietuvos Respublikos pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos teikimą.

Pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinės pensijos skiriamos nuo kito mėnesio po atitinkamo sprendimo skirti šią pensiją priėmimo pirmos dienos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.