Šarūnas Vaitkus. Kodėl painiojasi ir ministrė A. Bilotaitė, ir Šventosios seniūnė?

Kaip sakoma, nuo ko pradėti – nuo geros žinios ar nuo blogos?

Palangos meras Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Palangos meras Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Vaitkus, Palangos meras

Dec 16, 2021, 12:26 PM, atnaujinta Dec 16, 2021, 12:29 PM

Neabejotinai, gera, netgi labai gera žinia ta, kad visuomenėje kilęs šurmulys padarė savo: Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pagaliau pakeitė kategorišką retoriką ir teiginiai „bus perduota Turto bankui“, „bus parduota“, „politinė valia“ keičiasi į „šią savaitę darsyk kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministeriją“, kad pastaroji, kaip reikia suprasti, jau rimtai, o ne šiaip, prie kavos puodelio, apsvarstytų galimybę perimti „Pušyną“ savo žinion.

Pati ministrė pripažino, kad apie tai su SAM buvo kalbėta vasarą, bet kolegos iš kitos ministerijos buvo pernelyg užsiėmę savo reikalais ir ne Palangos sanatorija tuomet jiems buvo galvoje.

Bloga žinia ta, kad ministrė, nors ir bando demonstruoti skaidrumą, vis dėlto ir toliau norėtų ir žurnalistams, ir visuomenei uždėti rūko akinius.

Štai Palangos reabilitacijos centras ministrės valia tapo viešbučiu, o sveikatinimo paslaugos – SPA procedūromis.

„Sutikite, ne VRM reikalas administruoti viešbučius ir SPA centrus“, – įtikinėja ministrė. Žinoma, tikrai sutinkame. Tik kuo čia dėta sanatorija, kurioje gydomi žmonės po sunkių operacijų, kurie atvyksta su Ligonių kasų siuntimu iš visos Lietuvos?

Gera žinia ta, kad bendražygė, turėjusi būti būsimąja, bet, atrodo, jau nebūsima Seimo narės A.Bilotaitės patarėja Šventosios seniūnė Veronika Skeberdytė šiandien jau gali ramiau įkvėpti oro, nes šiandien ministrė oficialiai pripažino, kad kvietėsi ją į komandą, nors dar vakar teigė, kad pastarosios beveik nepažįstanti. Tad šventojiškė Veronika šiandien jau nebeatrodo fokusininke, kuri ketino pati save paaukštinti pareigose.

Bloga žinia ta, jog ir ministrė, ir jos kviestoji ir vėl painiojasi: A.Bilotaitė teigia, kad net nebūtų svarsčiusi tokio asmens kviesti į savo komandą Seime, jeigu iš anksto būtų žinoma apie tai, kad į sanatorijos teritoriją patenka V.Skeberdytės artimiesiems priklausanti žemė.

„Šiandien Nacionalinė žemės tarnyba patvirtino, kad į „Pušyno“ teritoriją patenka keturi buvusių žemės savininkų sklypai ir kad tarp jų yra keturių arų Skeberdytės artimiesiems priklausantis sklypas“, – pridūrė ji.

Bet gi V.Skeberdytė prieš dieną iš spalvotų televizorių ekranų visai Lietuvai teigė, kad jos giminaičių sklypas yra tik šalia „Pušyno“ teritorijos ir į ją tikrai nepatenka...

Kas vis dėlto priešinasi VRM planams likviduoti „Pušyną“? – spaudos konferencijoje klausia žurnalistai.

„Grupuotės, suinteresuotų žmonių grupuotės, kreipėmės į teisėsaugą, kad išsiaiškintų“, – atsako ministerijos vadovė.

Iškart pagalvojau apie palangiškių akciją, kurioje bendruomenė ketina išsakyti savo poziciją – prieš „Pušyno“ likvidavimą, prieš miesto pastangomis ir biudžeto lėšomis pastatyto baseino perdavimą į privataus operatoriaus rankas: kaip suprantu, bus didelė, labai didelė grupuotė... O jei dar parašai bus renkami ne tik Palangoje, bet ir visoje Lietuvoje?

Primenu, bendruomenė „Palangos santarvė“ į akciją mus visus kviečia rytoj 12 valandą, prie miesto baseino. Aš esu palangiškis ir aš tikrai dalyvausiu! Žinau, kad ateisite ir Jūs! Kas, jei ne mes, palangiškiai, ir visi tie, kas myli Palangą, stosime mūrų už svarbius mūsų miestui reikalus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.