Tvirtina, kad naujas pareigūnų reabilitacijos modelis kuriamas kartu su pareigūnais

Vidaus reikalų ministerijos inicijuotame susitikime su Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos, Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo ir jų atstovaujamų profesinių sąjungų atstovais diskutuota apie naujo pareigūnų reabilitacijos modelio įgyvendinimo kryptis. Naujam reabilitacijos modeliui kurti bus suburta darbo grupė, kurioje pareigūnų interesus geriausiai atliepiančių sprendimų bus ieškoma kartu su profesinėmis sąjungomis.

 Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 1:20 PM

Darbo grupę sudarys vidaus reikalų statutinių įstaigų, profesinių sąjungų atstovai, kurie išanalizavę pareigūnų reabilitacijos specifiką pateiks tinkamiausią pareigūnų reabilitacijos modelį. Susitikime profsąjungoms taip pat pristatytas ir VRM atliktas ministerijai pavaldžių įstaigų tyrimas, atsakyta į pareigūnams aktualius klausimus.

„Per vienerių metų pereinamąjį laikotarpį kartu su profesinėmis sąjungomis sukursime efektyvų modelį, kuris užtikrins pareigūnams geresnį reabilitacijos paslaugų prieinamumą ir kokybę. Vykdoma įstaigų pertvarka siekiame atsisakyti ministerijai nebūdingų funkcijų ir optimizuoti procesus“, – teigia Vidaus reikalų ministerijos kanclerė Jovita Petkuvienė.

Būtinosios reabilitacijos paslaugas ketinama teikti Trakų reabilitacijos centre, kuriame užbaigus rekonstrukcijos darbus reabilitacijos paslaugomis per metus čia galės pasinaudoti 1500 pareigūnų.

Įgyvendinant Vyriausybės programą, vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės sudaryta Viešojo valdymo tobulinimo grupė įvertino Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pavaldžių įstaigų vykdomą veiklą ir funkcijas. Priimtas sprendimas, kad 5 įstaigos VšĮ Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmai, VšĮ valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centras „Dainava“ ir VšĮ VRM Poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ bus atsisakyta, o jų turtas perduotas Turto bankui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.