Naujienų portalai: grasinimai žurnalistams negali būti toleruojami, nes tai – kėsinimasis į demokratiją

Laisvoje demokratinėje valstybėje negali būti toleruojami jokie grasinimai susidoroti ir nužudyti žiniasklaidos priemonių atstovus, o šalies teisėsauga tokiais atvejais turi imtis visų būtinų priemonių, kad užkirstų kelią nelaimingiems atsitikimams. Tuo įsitikinusi Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA), vienijanti didžiausius naujienų portalus Delfi, 15min.lt, lrytas.lt, tv3.lt, madeinvilnius.lt, ve.lt, etaplius.lt, kaunas.kasvyksta.lt.

Naujienų portalai. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujienų portalai. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovas Arnas Marcinkus<br>T.Bauro nuotr.
Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovas Arnas Marcinkus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2021, 4:00 PM, atnaujinta Dec 17, 2021, 4:17 PM

Taip naujienų portalai reaguoja į per Šeimų gynimo maršą išgarsėjusio Kondrato-Celofano grasinimus susidoroti su LRT žurnaliste Indre Makaraityte, po kurių jam Lietuvos policija oficialiai įteikė pranešimą apie įtarimus viešai grasinus susidoroti su žurnaliste – nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jos sveikatą.

IŽA pirmininkas Arnas Marcinkus tvirtina, kad tokie veiksmai neturi precedento ir netelpa į jokius sveiko proto rėmus demokratinėje šalyje.

„Vienareikšmiškai – tokie veiksmai negali būti toleruojami. Tie, kas grasina žiniasklaidos atstovams ir siekia sutrikdyti jų sveikatą, privalo atsakyti pagal įstatymus. Teisėsauga privalo atlikti išsamų tyrimą ir užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams. Priešingu atveju, jei būtų numojama ranka, tokie atvejai gali kartotis ir taip būtų suduotas dar didesnis smūgis demokratijai ir žodžio laisvei“, – sako A. Marcinkus.

Pasak jo, tokie grasinimai yra bandymas įbauginti bei užtildyti laisvą žiniasklaidą, kuri kelia klausimus ir informuoja visuomenę.

„Negalime leisti, kad kartotųsi tai, kas vyko vos tik atgavus Lietuvai nepriklausomybę, kai 1993 metais prie savo namų buvo žiauriai nužudytas tuometinio dienraščio „Respublika“ žurnalistas V.Lingys, vienas pirmųjų tiriamosios žurnalistikos pradininkų, rašęs apie kriminalinį pasaulį. Laisvas žodis negali būti lydimas smurto, grasinimų susidoroti, sutrikdyti sveikatą ar nužudyti“, – sako A. Marcinkus.

Lietuvos žiniasklaidos bendruomenė yra vieninga ir toliau užtikrintai kels klausimus bei nušvies visuomenę aktualiomis temomis, nepaisant to, kad kai kuriems žmonėms ar visuomenės grupėms tai nepatinka.

Reiškiame palaikymą žurnalistei I. Makaraitytei ir jos bendradarbiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.