Gitanas Nausėda vyksta išreikšti paramos Ukrainai

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį vyksta į Ukrainą, kur kartu su Lenkijos Prezidentu Andžejumi Duda išreikš Lietuvos ir Lenkijos paramą Ukrainai, didėjant įtampai prie sienos su Rusija.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2021, 10:58 AM, atnaujinta Dec 19, 2021, 1:36 PM

Trišalis susitikimas, dalyvaujant Ukrainos Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, yra pirmasis vadinamojo „Liublino trikampio“ susitikimas aukščiausiame lygyje. Jame bus aptarta regiono saugumo situacija ir trišalis bendradarbiavimas.

„Šiuo susitikimu įtvirtiname mūsų paramą Ukrainai, kuri šiuo metu patiria daugiausia saugumo iššūkių. Mūsų šalis sieja bendra istorija ir ilgametė kova už laisvę. Toks trišalis bendradarbiavimas tampa ypač aktualus šiandien, kai Ukraina vėl tampa Rytų ir Vakarų sandūros priešakine linija“, – sako Lietuvos Prezidentas G. Nausėda.

Prezidentai taip pat aptars hibridinė ataką iš Baltarusijos, energetinį saugumą ir kovą su dezinformacija.

Lietuva pasirengusi perduoti Ukrainai letalinės ginkluotės

Lietuva yra pasirengusi perduoti letalinės ginkluotės Ukrainai, Rusijai prie jos sienų sutelkus dešimtis tūkstančių karių, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Būtina remti Ukrainą visomis priemonėmis, Lietuva tai yra pasirengusi padaryti įskaitant ir letalinės ginkluotės perdavimą Ukrainai“, – sekmadienį Rukloje sakė krašto apsaugos ministras.

Jis nekonkretizavimo, kokią ginkluotę Lietuva perduos Ukrainai.

„Dabar neatsakysiu tiesiogiai, tai yra daugiašalio susitarimo reikalas, nes įtraukiamos kelios valstybės, ne tik ginkluotės davėja ir gavėja, bet ir gamintoja ir tiekėja“, – sakė A. Anušauskas.

Apie Lietuvos pasirengimą perduoti Ukrainai letalinę ginkluotę A. Anušauskas pareiškė bendroje spaudos konferencijoje su Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht, atvykusiai aplankyti savo šalies karių Rukloje.

Tai pirmasis jos vizitas į užsienį, gruodį pradėjus darbą naujai kairiųjų vadovaujamai Vokietijos vyriausybei.

Vizitas vyksta Vidurio ir Rytų Europoje tvyrant nerimui dėl Rusijos. Ji pastaruoju metu sutelkė apie šimtą tūkstančių karių prie sienos su Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.