Klaipėdos taryboje valstiečių frakcija nutraukia veiklą, toliau dirbs opozicijoje

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Klaipėdos taryboje nutraukia veiklą, jai priklausę politikai toliau dirbs vienoje frakcijoje opozicijoje.

 Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
 Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 10:40 AM, atnaujinta Dec 22, 2021, 11:19 AM

Mero Vytauto Grubliausko trečiadienį Tarybos posėdyje perskaitytame buvusios valstiečių frakcijos pareiškime teigiama, kad sprendimą septyni frakcijai priklausantys politikai priėmė norėdami geriau atstovauti miestiečiams ir nebesieti savęs su kitomis politinėmis jėgomis.

„Norėdami kuo geriau atstovauti klaipėdiečiams miesto taryboje bei siekdami jiems maksimalios naudos ne tik mieste, bet ir šalies mastu, o taip pat siekiant savo, kaip tarybos narių, darbą ir laiką miesto taryboje skirti tik klaipėdiečiams, neatstovaujant ir neįsipareigojant kitoms Lietuvoje veikiančioms politinėms jėgoms, neprisiimant atsakomybės už tokių politinių jėgų veiksmus ir iš to sekančias pasekmes, žengiame naują žingsnį politinėje veikloje, koncentruodamiesi tik į Klaipėda ir klaipėdiečiams“, – teigiama frakcijos pranešime.

„Pranešame, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija nuo gruodžio 22 dienos nutraukia savo veiklą savivaldybės taryboje“, – teigiama pareiškime.

Buvusios frakcijos pirmininkas Arvydas Vaitkus BNS teigė daugiau informacijos apie sprendimo motyvus pateiksiantis vėliau tarybos posėdyje, tačiau patvirtino, kad septyni politikai toliau liks dirbti opozicijoje bei žada stiprinti pajėgas.

„Jungtis nesiruošiame su niekuo, šiuo metu tikrai ne. Pranešime bus įvardinta, kad mes toliau veiksime opozicijoje“, – BNS sakė jis.

Tiek pats A. Vaitkus, tiek dauguma frakcijos narių nepriklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

„Mano žiniomis, mūsų frakcijoje yra tik vienas žmogus, priklausantis LVŽS, kai buvome išrinkti į tarybą, nebuvo nė vieno LVŽS nario frakcijoje. Nors tai galbūt ir retas atvejis Lietuvos politikoje, bet tos vertybės, kurios tebėra deklaruojamos LVŽS, mums yra artimos. Mūsų yra frakcijoje septyni, būsime tuoj aštuoni“, – kalbėjo jis.

Buvusiai LVŽS frakcijai priklausė Arūnas Andziulis, Vidmantas Dambrauskas, Romaldas Idzelevičius, Viktoras Senčila, Arūnas Tuma, Arvydas Vaitkus, Antanas Kontautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.