Generalinėje prokuratūroje – naujas Organizuotų nusikaltimų departamento vadovas

Generalinėje prokuratūroje paskirtas naujas Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras.

Generalinė prokuratūra<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Generalinė prokuratūra<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-26 07:13

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė į šias pareigas penkerių metų kadencijai gruodžio pradžioje paskyrė prokurorą Artūrą Urbelį.

Atrankoje į šias pareigas dalyvavo trys pretendentai: iki tol departamentui vadovavęs Martynas Jovaiša, prokurorai Irmantas Mikelionis ir A. Urbelis.

A. Urbelis prokuratūroje dirba nuo 1994 metų, specializuojasi tyrimuose dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, nusikalstamo susivienijimo veikų.

Šis prokuroras vadovavo tyrimo grupei ir palaikė valstybinį kaltinimą Panevėžio „tulpinių“ nusikalstamo susivienijimo byloje, vėliau jos nariai už daugybę žmogžudysčių ir kitų sunkių nusikaltimų buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

A. Urbelis taip pat tyrė dingusios ir vėliau dėl prabangaus automobilio nužudytos plungiškės Ievos Strazdauskaitės bylą. Joje du vyrai buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Šiemet A. Urbeliui buvo suteiktas Generalinės prokuratūros Metų prokuroro titulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance