Pirmąją skiepo nuo COVID-19 dozę gavo 242 migrantai, antrąją – 122

Pirmąją skiepo nuo COVID-19 dozę gavo 242 Lietuvoje esantys migrantai, antrąją – 122, BNS pirmadienį informavo skiepijimą vykdęs Nacionalinis kraujo centras.

Vakcinavimas.<br>T.Bauro nuotr.
Vakcinavimas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 2:05 PM

Jo darbuotojai migrantus jų apgyvendinimo centruose Rukloje, Kybartuose ir Medininkuose pradėjo skiepyti spalio viduryje.

Užsieniečiai skiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcinomis.

Skiepijant migrantus, didžiausias dėmesys skirtas šeimoms ir vaikams nuo 12 metų.

Centro direktorius Daumantas Gutauskas pranešime teigė, kad skiepijimo proceso metu teko susidurti su iššūkiais.

„Vienas iš jų – sudėtinga tiksliai suskaičiuoti, kiek migrantų paskiepyta, nes jie be dokumentų, tenka pasikliauti jų žodine informacija, ar jie skiepijasi pirmą, ar antrą kartą, ar iki atvykstant į Lietuvą buvo pasiskiepiję kitomis vakcinomis, ar turi kokių nors sveikatos problemų“, – teigė D. Gutauskas.

„Be to, būna ir taip, kai atvykstame skiepyti antrąja doze stovyklose įsikūrusių žmonių kai kurių neberandame, nes tiesiog yra perkelti į kitą stovyklą“, – pridūrė jis.

Direktoriaus teigimu, iššūkiu tapo ir kalbos barjeras.

Jis pasakojo, kad Kybartuose gydytojo profesiją turintys migrantais padėjo pasiruošti vakcinavimo procesui – jie išsiaiškino, kurie žmonės jau buvo paskiepyti, kiek kartų, ar buvo sirgę koronavirusu. 

Vakcinacijos dieną šie gydytojai atliko visus prevencinius veiksmus – matavo temperatūrą, dezinfekavo visiems rankas, aiškino vakcinacijos anketos klausimus norintiems skiepytis, atsakinėjo į kitus rūpimus klausimus.

Migrantų skiepijimas įgyvendinamas su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) biuru Lietuvoje, Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, Lietuvos Vyriausybe ir Sveikatos apsaugos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.