A. Armonaitė: kiekvienas galimybių paso kvestionavimas iš esmės yra vakcinacijos kvestionavimas

Prezidentūrai trečiadienį priėmus peticijos, kuria šalies vadovas raginamas kreiptis į Konstitucinį Teismą galimybių paso klausimu, parašus, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad kiekvienas toks kreipimasis į institucijas tiesiog stabdo vakcinacijos procesą. Ministrė pažymi, kad plintant naujai koronaviruso atmainai, gyventojų pasiskiepijimas sustiprinančiąja doze išlieka esminiu įrankiu valdant pandemiją.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 3:40 PM

„Dabar mes turėsime daug naujų atvejų su omikron, ką matome Danijoje, kuri šiaip labai sėkmingai tvarkėsi su pandemija. Dabar ten yra tūkstančiai atvejų. Manau, kad ir Lietuvoje tai bus“, – trečiadienį ministerijoje atsakydama į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Armonaitė.

„Todėl mums kritiškai svarbu skiepytis trečiąja, sustiprinančia doze. Galimybių pasas yra tiesiog vakcinacijos pažymėjimas. Tai yra dokumentas, kuris patvirtina, kad jūs esate pasiskiepijęs“, – tęsė ji.

Ministrė mano, kad abejojantys galimybių paso reikalingumu, apskritai reiškia abejones dėl vakcinacijos.

„Kiekvienas toks šio sertifikato kvestionavimas iš esmės yra vakcinacijos kvestionavimas. Man atrodo, kad dabar ypatingai reikia susitelkimo, kad tie skiepijimosi tempai būtų didesni. Kad nereiktų jokių ribojimų, prieš kuriuos, manau, jau mes visi, žmogiškai, esame“, – įsitikinusi A. Armonaitė.

Prezidentui trečiadienį buvo įteikta peticija dėl galimybių paso taikymo stabdymo. Peticijos iniciatoriai tvirtina surinkę 112 tūkst. parašų.

Po susitikimo su Gitanu Nausėda vienas iš peticijos iniciatorių Edvardas Šidlauskas teigė esą prezidentas palaiko iniciatyvą kreiptis dėl galimybių pasų teisėtumo į Konstitucinį Teismą.

Prezidentas prašo Konstitucinio Teismo „maksimaliai greitai“ išnagrinėti dalies Seimo narių kreipimąsi dėl galimybių paso atitikimo Konstitucijai, teigė šalies vadovo patarėjas Ridas Jasiulionis.

„Prezidentas prašo Konstitucinį Teismą maksimaliai greitai išnagrinėti tą bylą, kurią jis jau pradėjo nagrinėti, kuri jau yra priimta Konstituciniame Teisme ir pradėta nagrinėti“, – žurnalistams trečiadienį po susitikimo su peticijos dėl galimybių paso iniciatoriais sakė R. Jasiulionis.

Vis tik, pasak patarėjo, prezidentas atskiro oficialaus kreipimosi Konstituciniam Teismui nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.