Vilnius skamba užsienio žiniasklaidoje: Kalėdų eglę lygina su garsiausiomis ir įspūdingiausiomis pasaulio žaliaskarėmis

Didžiulėmis snaigėmis ir veidrodžiais tviskanti Vilniaus Kalėdų eglė ir šiemet figūravo pasaulio žiniasklaidos sudaromuose įspūdingiausių kalėdinių eglių sąrašuose, o Vilnius buvo rekomenduojamas kaip viena įdomiausių kalėdinių destinacijų Europoje.

 Kalėdos Vilniuje.<br> Euronews nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Euronews nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br>  Patryk Bieganski nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br>  Patryk Bieganski nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Corriere IT nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Corriere IT nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> European Best Destinations nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> European Best Destinations nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Patryk Bieganski nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Patryk Bieganski nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Gdziewyjechac nuotr.
 Kalėdos Vilniuje.<br> Gdziewyjechac nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 9:13 AM, atnaujinta Dec 29, 2021, 9:18 AM

Kalėdų laikotarpiu sostinėje apsilankę užsienio žurnalistai ir tinklaraštininkai iš Jungtinės Karalystės ir Lenkijos džiaugėsi galėdami savo auditorijoms parodyti Vilniuje rastas klasikines baltas, apsnigtas, romantiškas Kalėdas.

„Įspūdinga sniego kristalų grožio ir geometrijos įkvėpta eglė, šviečianti pagrindinėje Lietuvos sostinės aikštėje, simbolizuoja baltą Vilniaus žiemą ir linki šviesių Kalėdų“, – rašė vieno didžiausių Italijos naujienų kanalo „Corriere“ žurnalistė Alessandra Maggi.

Dominyko Koncevičiaus iš milžiniškų snaigių sukurtą Vilniaus Kalėdų eglę kaip vieną gražiausių pasaulyje šalia garsiųjų Niujorko Rokfelerio centro, Paryžiaus „Galaries Lafayette“ minėjo ir portalas „Euronews“, JAV kelionių kanalas „Matador Network“, britų kelionių portalas „Wanderlust“ ir kiti. Sostinę kaip vieną iš įdomiausių kalėdinių lokacijų šalia Briugės, Prahos, Talino savo skaitytojams rekomendavo britų laikraštis „The Guardian“. Tradiciškai Vilnaus eglė išlaikė aukštą poziciją ir Europos kelionių portalo, kasmet renkančio geriausias kalėdines destinacijas, „European Best Destinations“, reitinge. Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ duomenimis, Vilniaus Kalėdų eglė buvo minima daugiau nei penkiose dešimtyse publikacijų, kurios pasiekė didesnę nei 150 mln auditoriją įvairiose šalyse.

Šventiniu laikotarpiu „Go Vilnius“ kvietimu sostinėje lankėsi žurnalistai ir tinklaraštininkai iš Jungtinės Karalystės ir Lenkijos. Britas kelionių žurnalistas Andy Mossack apie Vilnių britų klausytojams pasakojo tiesioginėje BBC regioninės radijo laidos kelionių rubrikoje.

Vieną populiariausių Lenkijoje kelionių tinklaraščių „GdzieWyjechac.pl“ rengianti ir kelionių knygas leidžianti keliautojų pora Marcin ir Anna Nowak apie kalėdinį Vilnių parengė išsamų video pasakojimą. „Nuvykome į Vilnių pažiūrėti, kaip atrodo žiema. Rezultatas? Šiek tiek Mickevičiaus, šiek tiek Bulhako, šiek tiek Dikenso“, – savo įspūdžiais dalijosi M. ir A. Nowak.

Pasak „Go Vilnius“ direktorės Ingos Romanovskienės, kūrybiškos Vilniaus Kalėdos ne tik padeda didinti Lietuvos sostinės matomumą užsienio žiniasklaidoje, bet ir pritraukia turistų. „Vilniaus turizmo informacijos centre gruodį apsilankę britų turistai prisipažino, kad į sostinę atvykti juos paskatino noras pamatyti legendinę Vilniaus Kalėdų eglę, – sakė I. Romanovskienė. – Tokios žinios ypač džiugina ir patvirtina, jog garsas apie Vilnių vilioja jį aplankyti. Tikime, kad pandemijai einant į pabaigą Vilniuje galėsime sulaukti vis daugiau užsienio svečių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.