Susiruošusių į koncertą ar spektaklį gali laukti pokyčiai: svarstoma įleisti tik respiratorius dėvinčius asmenis

Pastaruoju metu kylant visuomenės nepasitenkinimui dėl saugumo reikalavimų nesilaikymo renginių metu, kai jų dalyviai vangiai dėvi apsaugines veido kaukes, gali būti svarstoma, kad į koncertus, spektaklius ar kitus renginius būtų galima patekti tik su respiratoriais, sako kultūros ministras Simonas Kairys.

prokadras.lt nuotr.
prokadras.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 1:43 PM, atnaujinta Jan 17, 2022, 4:01 PM

Taip pat Vyriausybė gali spręsti ir dėl kavos ar kitokių pertraukėlių, kurių metu vartojami gėrimai ar valgomas maistas, atsisakymo.

„Vietoj kaukių – respiratoriai. Arba kavos pertraukėlės, kurios šiuo metu yra renginiuose, galėtų jų nebūti. O visus kitus sprendimus, be abejo, diktuos situacija, pandeminiai rodikliai, reanimacija, ligoninės ir panašūs dalykai“, – informavo ministras.

Paprašytas patikslinti, ar tokiu atveju į renginius asmenys galėtų patekti tik su respiratoriais, S.Kairys atsakė: „Taip, galėtų būti toks sprendimas.“

Šventiniu laikotarpiu renginius tikrinę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai nustatė du reikalavimų nesilaikiusius organizatorius. Iš viso patikrinti 56 renginiai visoje Lietuvoje, kurie vyko tiek didžiosiose šalies koncertų salėse, arenose, teatruose, prekybos ir laisvalaikio centruose, tiek rajonų kultūros centruose, bibliotekose.

Pažeidimai nustatyti baleto spektaklyje ir parodoje. NVSC užfiksavo, kad šių renginių metu nebuvo užtikrinama, jog eilėse būtų išlaikomas saugus atstumas tarp asmenų ar asmenų grupių, nebuvo valdomi žiūrovų srautai prieš renginį, nustatyti pažeidimai, susiję su viešojo maitinimo vietų įrengimu ir asmenų iš skirtingų sektorių aptarnavimu.

Užfiksuota kaukių dėvėjimo (organizatoriai neužtikrino kaukių dėvėjimo kontrolės viso renginio metu) ir kitų pažeidimų. Organizatoriams pradėtos administracinių nusižengimų teisenos.

Pagal nustatytus reikalavimus, į renginius, vykstančius uždaroje erdvėje, gali patekti tik asmenys, turintys galimybių pasą, renginių metu privalu dėvėti kaukes, be to, yra nustatyta, kaip turi būti skirstomi lankytojų srautai, kaip turi būti užtikrinama galimybė rankų higienai ir kiti reikalavimai.

Anksčiau skelbta, kad Kauno apskrities policija pradėjo administracinę teiseną dėl galimų pandemijos valdymo priemonių pažeidimų gruodžio 29 dieną „Žalgirio“ arenoje Kaune vykusiame SEL koncerte.

Pareigūnai sulaukė skundų, kad daugybė renginio dalyvių nedėvėjo kaukių, nesilaikė saugaus atstumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.