R. Karbauskio šešėlinė Vyriausybė kreipsis į I. Šimonytę, G. Nausėdą ir A. Dulkį: ragins keisti pandemijos valdymo strategiją

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinė Vyriausybė nusprendė kreiptis į prezidentą Gitaną Nausėda, ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę bei sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį dėl pandemijos valdymo strategijos. LVŽS šešėlinė Vyriausybė ragina nedelsiant inicijuoti komunikacijos kampaniją, atsakant į visuomenei kilusius klausimus dėl pandemijos, grįžti prie vakcinacijos metu kilusios atlyginimo žalos klausimo bei atsisakyti bet kokių svarstymų dėl galimybių paso vaikams taikymo.

Ramūnas Karbauskis, Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 2:24 PM

„Aš, būdamas skiepų sąjungininkas, pasakau aiškiai savo poziciją, kad skiepyti vaikus ir įvesti galimybių pasą yra kvaila. Tai sprendimas, kuris yra neteisingas bet kuria prasme, nei sveikatos, nei kita prasme. Tai yra bandymas parduoti kuo daugiau vakcinų arba panaudoti tų, kurios yra nupirktos. (…) Kai mes šnekame apie vaikus, mes neturėtumėme pradėti skaičiuoti komercinių interesų arba galimybių išplatinti didesnį kiekį vakcinų", – penktadienį vykusiame LVŽS šešėlinės Vyriausybės posėdyje kalbėjo šešėlinis premjeras Ramūnas Karbauskis.

„Padaryti žingsniai yra beprasmiai, jie iš tikrųjų galbūt naudingi verslui, šiuo atveju tiems, kurie gamina vakcinas, bet niekaip nesuprantu, kokią naudą tai gali duoti vaikams", – pridūrė R. Karbauskis.

Kaip rašoma šešėlinės Vyriausybės pranešime dėl kreipimosi, valstiečiai ragina kurti pandemijos valdymo kampaniją, kuri atsakytų į kilusius klausimus be visuomenės supriešinimo.

„Raginame nedelsiant inicijuoti komunikacijos kampaniją, kurioje be žeminimo ir menkinimo būtų atsakyta į visuomenėje baimę ir netikrumą keliančius klausimus dėl vakcinacijos. Ją organizuoti taip, kad būtų atsakyta į labai skirtingus poreikius turinčių grupių (vaikų, tėvų, pagyvenusių žmonių ir kt.) klausimus. Nustoti kaltinti ir priešinti visuomenę", – rašoma pranešime.

Pranešime taip pat teigiama, kad vertėtų sugrįžti prie skiepijimo metu kilusios žalos atlyginimo klausimo.

„Raginame nedelsiant grįžti prie žalos, kilusios vakcinacijos metu, atlyginimo klausimo. Seime skubos tvarką gavęs įstatymo projektas iki šiol nepriimtas, o Vyriausybė savo siūlymuose ragina siaurinti žalos atlyginimo apimtis. Tokioje situacijoje tai yra nepriimtina ir mažina pasitikėjimą ne tik pandeminėmis, bet ir skiepų kalendoriuje esančiomis vakcinomis", – konstatuojama LVŽS išplatintame pranešime.

Valstiečiai taip pat kvestionuoja A. Dulkio kompetenciją, todėl premjerė raginama sveikatos apsaugos ministrą atstatydinti.

„Raginame premjerei neatidėlioti sprendimo dėl sveikatos apsaugos ministro keitimo, nes dabartinė situacija, kuomet pandemiją valdo ir priemones siūlo Vidaus reikalų ar Ekonomikos ir inovacijų ministerijos rodo, kad Sveikatos apsaugos ministerijos lyderystės ir kompetencijos nepakanka, o tai kelia labai rimtas rizikas pandemijos valdyme", – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.