Mirė jubiliejų neseniai minėjęs buvęs Apeliacinio teismo teisėjas

Sekmadienį mirė žinomas Lietuvos teisininkas – buvęs Apeliacinio teismo teisėjas Kęstutis Jucys. Prieš mažiau kaip mėnesį – gruodžio 17 d. – jam sukako 60 metų.

Sekmadienį mirė žinomas Lietuvos teisininkas – buvęs Apeliacinio teismo teisėjas Kęstutis Jucys. Prieš mažiau kaip mėnesį – gruodžio 17 d. – jam sukako 60 metų.<br>LR archyvo nuotr.
Sekmadienį mirė žinomas Lietuvos teisininkas – buvęs Apeliacinio teismo teisėjas Kęstutis Jucys. Prieš mažiau kaip mėnesį – gruodžio 17 d. – jam sukako 60 metų.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2022, 8:21 PM

2019-ųjų rugsėjį Seimas pritarė prezidento Gitano Nausėdos siūlymui atleisti K.Jucį iš Apeliacinio teismo teisėjo pareigų jo paties prašymu.

K.Jucio pavardė buvo minima vadinamojoje teisėjų korupcijos byloje – šiame tyrime jam buvo suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Garsiai pradėta baudžiamoji korupcijos teismuose byla turėjo išryškinti neteisėtus teisėjų ir advokatų ryšius. Bet per trejus metus jokių apčiuopiamų rezultatų taip ir nepasirodė.

Vieni teisėjai paliko savo kabinetus, bet atsikratė nepagrįstų įtarimų, kiti iki šiol taip ir nesužinojo, kuo yra kaltinami, o kai kurios pavardės iš bylos mįslingai dingo.

Pažinojusieji K.Jucį sakė, kad šis procesas smarkiai pakirto teisėjo sveikatą.

1985-aisiais Vilniaus universitete įgijęs teisininko kvalifikaciją, K.Jusys karjeros pradžioje buvo tardytiojas. 1991 m. dirbdamas Vidaus reikalų ministerijos Tardymo valdyboje K.Jucys dalyvavo sausio 13-osios įvykių tyrimo procese, atliko procesinius veiksmus kaip tardytojas.

Vėliau K.Jucys dėstė Mykolo Riomerio universitete, 1993 m. tapo apylinkės teismo teisėju, 1996-2004 m. dirbo Vilniaus apygardos teismo teisėju, o 2004 m. tapo Lietuvos apeliacinio teismo teisėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.