Vyriausybė svarsto dėl galimybių paso reikalavimų pokyčių, bet atsisakyti jo neplanuojama

Atsisakyti galimybių paso šiuo metu nėra planuojama, tačiau vyksta diskusijos, kaip galėtų keistis jo reikalavimai, sako Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Galimybių pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Galimybių pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Galimybių pasas.<br>T.Bauro nuotr.
Galimybių pasas.<br>T.Bauro nuotr.
Galimybių pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Galimybių pasas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Galimybių pasas.<br>T.Bauro nuotr.
Galimybių pasas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 11:35 AM, atnaujinta Jan 17, 2022, 12:32 PM

„Atsisakyti – ne. Kaip epidemiologinių kontrolės priemonių komplekse yra svarstomas galimybių paso klausimas plačiąja prasme, bet tik atsisakymo būdu, tai ne“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Pasak jos, apie galimybių pasą svarstoma kontekste kitų priemonių, „kaip tai prisideda prie epidemiologinės situacijos gerinimo ar nebloginimo“.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės Aušros Bilotienės Motiejūnienės, dėl galimybių paso reikalavimų valdant koronaviruso pandemiją klausimus kelia verslininkai, išdiskutuotus siūlymus turėti tikimasi per kelias savaites.

„Šis klausimas buvo keliamas prekybininkų ir verslo žmonių atstovų, kadangi turime skirtingas praktikas užsienio šalyse. Vienos turi analogą galimybių pasui, gali būti skirtingu pavadinimu, tik pramogoms, kiti – ir prekybai, tai taip, diskutuojama, žiūrima, ieškoma“, – teigė ji.

„Šiandien dienai reikėtų detaliai išanalizuoti ir neskubant priimti tokį sprendimą. Kad tokių klausimų svarstymas vyksta įvairiuose posėdžiuose, tai tikrai taip, šiandien dienai apsisprendimo, kad galimybių pasą atšaukti nuo kažkurios dienos, tikrai nėra“, – kalbėjo viceministrė.

Tiek ji, tiek kanclerė pabrėžė, jog nors šiuo metu galima konstatuoti, kad serga ir kitus koronavirusu užkrečia taip pat ir pasiskiepiję žmonės, vis dėlto jų ligos eiga yra lengvesnė, todėl gyventojai, ypač priklausantys rizikos grupėms, vis viena turėtų skiepytis.

Pernai gegužę Vyriausybė patvirtino galimybių pasą asmenims, turintiems imunitetą ar neigiamą koronaviruso testo rezultatą. Šiuo metu jis suteikia galimybę lankytis didesniuose prekybos centruose, laisvalaikio, pramogų, maitinimo, paslaugų įstaigose, renginiuose.

Gruodžio pabaigoje galimybių pasas įvestas ir vaikams nuo 12 metų, tačiau jo galiojimą Vyriausybė sustabdė iki kovo 1-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?