Seimas priėmė pataisas, numatančias drausti elektroninių cigarečių skysčių su skoniais prekybą

Antradienį Seimo plenariniame posėdyje priimtas įstatymo projektas, kuriuo numatoma uždrausti prekiauti elektroninių cigarečių skysčiais su skoniais.

Elektroninė cigaretė.<br>D.Umbraso nuotr.
Elektroninė cigaretė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 6:33 PM

Už Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas balsavo 92 Seimo nariai, 9 buvo prieš, 9 parlamentarai susilaikė. Įstatymo projektas įsigalios 2022 m. liepos 1 d.

Įstatyme numatyta drausti pateikti rinkai elektronines cigaretes ir pildykles su skysčiu, pritaikytu elektroninėms cigaretėms pildyti, jeigu šiame skystyje yra šių priedų: vitaminų arba kitų priedų, kurie sudaro įspūdį, kad elektroninės cigaretės ir elektroninių cigarečių pildyklės yra naudingos ar mažiau kenksmingos sveikatai; kofeino arba taurino, arba kitų priedų ir stimuliuojamųjų junginių, kurie siejami su energija ir gyvybingumu; priedų, nudažančių išsiskiriančias medžiagas; priedų, kurie nesudeginto pavidalo turi toksiškai veikiančių reprodukciją savybių; kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako kvapą ir (ar) skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.