A. Anušauskas: Rusijos kariai Baltarusijoje kelia dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį pareiškė, kad Rusijos karių atvykimas į Baltarusiją kelia dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai.

Arvydas Anušauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 8:42 AM

Maskva teigia, kad Rusijos kariai dislokuoti Baltarusijoje vasarį vyksiančioms pratyboms. Tuo metu Vakaruose tvyro nerimas dėl galimo Rusijos įsiveržimo į kaimyninę Ukrainą.

„Dabartinėje situacijoje Rusijos karinių pajėgų įžengimą į Baltarusiją vertiname ne tik kaip saugumo situaciją destabilizuojantį veiksnį, bet ir kaip keliantį dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai“, – feisbuke rašė A. Anušauskas.

Anot Maskvos, per pratybas, skirtas „užkirsti kelią išorės agresijai“, Baltarusijoje bus dislokuota raketų sistemų S-400.

Rusija neatskleidė, kiek karių dalyvauja pratybose, apie kurias anksčiau šią savaitę paskelbė Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka. Minsko teigimu, manevrai rengiami dėl augančios karinės grėsmės iš kaimyninių Ukrainos ir Lenkijos.

A. Anušauskas teigė, kad trečiadienį susitiks su devynių NATO šalių, „kurios aktyviai prisideda prie Lietuvos saugumo stiprinimo“, ambasadoriais.

„Aptarsime saugumo situaciją, supažindinsiu su Lietuvos veiksmais“, – sakė ministras.

Reaguojant į įtampą regione, Lietuva nutarė kitąmet padidinti šauktinių, taip pato Ukrainos kariuomenės instruktorių skaičių, ankstinti salvinės raketų ugnies sistemų įsigijimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.