A. Armonaitė – apie Laisvės partijos kandidatą prezidento rinkimuose ir artėjantį sprendimą dėl galimybių paso

Nepaisant Prezidentūros kritikos dėl Taivaniečių atstovybės pavadinimo, galimybių paso taikymo ar kitų Vyriausybės sprendimų, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei prezidento Gitano Nausėdos santykiai yra puikūs, teigė ministerijos vadovė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 24, 2022, 5:47 PM, atnaujinta Jan 25, 2022, 7:13 AM

„Mano santykiai su prezidentu, ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos santykiai su prezidentu, yra puikūs“, –  „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ kalbėjo A.Armonaitė.

„Su prezidentu, prezidento komanda dirbame kasdien, komunikuojame, bendraujame. Reikia daugiau susiklausymo, nes, man atrodo, prezidentas turėtų būti suinteresuotas, kad valdančiajai koalicijai ir Vyriausybei pasisektų. Kaip ir valdančioji koalicija ir Vyriausybė turėtų būti suinteresuota, kad prezidentui pasisektų. Nes tai yra bendras Lietuvos interesas“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Ministrė nesutinka, kad Prezidentūros pareiškimai apie Taivaniečių atstovybės pavadimą kaip klaidą arba kritika galimybių pasui kaip jau „išsisėmusiai“ priemonei įrodo, jog valdančiųjų santykiai su šalies vadovu yra blogi.

„Nereikia dėl kažkokių kritinių pamąstymų viešojoje erdvėje laikyti, kad santykiai yra blogi. Patarėja pasakė nuomonę, aš gal tos nuomonės nekomentuosiu, nepriėmiau jos asmeniškai“, – kalbėjo ji.

Galimybių paso pokyčiai

A.Armonaitės teigimu, galimybių pasas praėjusiais metais buvo pagrindinis pandemijos valdymo įrankis, o dabar, pasikeitus pandemijos situacijai, bus peržiūrėtas.

„Dabar įžengėme į visiškai naują pandemijos etapą, kada turime daugybę atvejų, bet pakitusį virusą ir pakitusią situaciją.

Sveikatos apsaugos ministerija iš tikrųjų netrukus pasiūlys sprendimus, kaip toliau atrodys pandemijos valdymas, ir dėl galimybių paso taikymo taip bus sprendžiama atskirai.

Suprantame, kad amžinai pandemija nesitęs ir amžinai galimybių paso prie prekybos centro durų rodyti nereikės. Sprendimai ateis, truputį dar žiūrėkime, kaip atrodo omikron dinamika, kada bus pandemijos pikas – manau, kad piko dar nėra. (...) Mano asmenine nuomone, pikas bus už poros savaičių, tada ir matysime, kokie yra reikalingi veiksmai“, – pokyčius žadėjo ministrė.

Klausimai dėl Partnerystės įstatymo

Pastebėjus, kad galimai ne „puikius“ santykius parodo ir prezidento pareiškimas, jog jis būtų vetavęs vieną iš Laisvės partijos iniciatyvų – Partnerystės įstatymo projektą, A.Armonaitė teigė, kad partija nuo šios iniciatyvos nesitraukia. Anot jos, jeigu Seimo nariai šiam įstatymui pritartų, prezidentas, tikėtina, jo nevetuotų.

„Tas įstatymas sugrįš, ir mes jokiu būdu neatsitraukiame, ir negalime atsitraukti, nuo vieno pagrindinių įsipareigojimų savo rinkėjams“, – teigė partijos pirmininkė.

„Manau, kad jeigu Seime būtų pakankamas palaikymas šiam įstatymui, prezidentas rimčiau vertintų, vetuoti įstatymą ar ne. Bet koks veto tokiam projektui, kaip Partnerystės, arba net raidžių pavardėse, turės tarptautinį atgarsį ir dėmesį“, – įsitikinusi A.Armonaitė.

Svarstymai dėl būsimų rinkimų

Tuo metu atsakydama, ar, nesulaukus koalicijos partnerių palaikymo savo teikiamoms iniciatyvoms, Laisvės partijos frakcijos nariai svarstys apie pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos, A.Armonaitė kalbėjo, kad rinkėjams svarbiausia – rezultatas, o frakcija pastebi koalicijos partnerių pastangas.

„Laisvės partija mato savo dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje tiek, kiek yra įgyvendinama jos progama ir įsipareigojimai rinkėjams. Siekiame šių tikslų. Negaliu nematyti kai kurių kolegų valdančiojoje koalicijoje, pavyzdžiui, Tėvynės Sąjungoje, didelių pastangų, kur galbūt anksčiau jiems tikrai neatrodė svarbu, o dabar jie mums gana daug padeda“, – pabrėžė ji.

Kalbėdama apie Laisvės partijos ateitį A.Armonaitė neatmeta, kad partija turės kandidatą ne tik į Vilniaus mero postą, kurio dabartinis sostinės meras, Laisvės partijos narys Remigijus Šimašius teigė nebesieksiantis, bet svarstoma ir apie partijos nario kandidatavimą prezidento rinkimuose.

„Mero rinkimuose tikrai turės (kandidatą – aut.past.), ir turės ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Dėl prezidento taip pat svarstome, norime, kad kandidatas į prezidentus neštų liberalią, laisvės, atsakomybės, pagarbos žinią. Žinoma, svarstysime“, – teigė A.Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.