Lenkija svarsto karinės pagalbos Ukrainai klausimą

Lenkijos vyriausybė svarsto karinės pagalbos Ukrainai klausimą, bet Lenkijos kariuomenės buvimas šioje šalyje neturimas omenyje. Tai pirmadienį pareiškė Nacionalinio saugumo biuro vadovas Pawełas Solochas.

Lenkijos kariuomenė. <br> Reuters/Scanpix.ee nuotr.
Lenkijos kariuomenė. <br> Reuters/Scanpix.ee nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-24 21:05

Jis surengė spaudos konferenciją po Lenkijos prezidento konsultacijų su vyriausybės ir armijos atstovais.

„Buvo svarstomas karinės pagalbos klausimas“, – sakė P. Solochas, pabrėždamas, kad kol kas negali pasidalyti detalėmis. „Mes aptariame karinę, materialinę pagalbą. Bet kol kas šiuo klausimu nepriimta jokių sprendimų“, – pridūrė pareigūnas.

„Nekalbama apie kažkokį mūsų kariuomenės buvimą Ukrainos teritorijoje. Ukrainiečiai mūsų to neprašė, tokia yra ir Aljanso pozicija“, – konstatavo jis.

Kaip teigė P. Solochas, pasitarimo dalyviai „daug laiko skyrė sąjungininkų iš ES ir NATO veiksmų koordinavimui“. „Mes artimiausiu metu laukiame aukščiausio lygio derybų“, – pabrėžė jis. „Dabartiniame etape svarbu imtis politinių veiksmų, parengti bendrą atsaką, dalyvaujant ir Vakarų šalims, kuris atgrasytų Rusiją“, – pareiškė P. Solochas.

Pasak jo, jei reikės, tai Ukrainai bus suteikta humanitarinė pagalba, bus koordinuojama energetikos politika. „Viskas priklausys nuo situacijos raidos“, – pažymėjo Nacionalinio saugumo biuro vadovas. Jis pabrėžė, kad Lenkijos prezidentas gali labai greitai priimti sprendimą dėl pagalbos.

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

Maskva neigia pulsianti Ukrainą, bet mainais į deeskalaciją reikalauja, kad Ukraina nebūtų priimta į NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.