Konservatorius palieka du nariai: jungiasi prie S. Skvernelio partijos Sureagavo ir G. Landsbergis

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narė Edita Gudišauskienė antradienį paskelbė, kad jungiasi prie Sauliaus Skvernelio kuriamos naujos politinės jėgos. Kartu su ja konservatorius palieka ir Vygantas Gudėnas.

Irena Haase, Paulius Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Irena Haase, Paulius Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 E. Gudišauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 E. Gudišauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 11:32 PM, atnaujinta Jan 26, 2022, 11:11 AM

G.Landsbergis: žingsnis netikėtas

TS-LKD vadovas Gabrielius Landsbergis sakė, kad šis Kauno partiečių žingsnis jam buvo netikėtas, jis iš anksto apie jį nežinojęs, praneša agentūra BNS.

„Labai įdomi partija mūsų, sakyčiau, tokia lietuviška mišrainė. Kolegos išdėstė savo argumentus socialiniame tinkle, kad (kuriama S.Skvernelio partija) labiau atitinka jų vertybes, matyt, tai ir yra atsakymas“, – Seime trečiadienį sakė G.Landsbergis.

Kalbėdamas apie S.Skvernelio su bendražygiais steigiamą partiją G.Landsbergis teigė, jog tai „didžiausias išbandymas yra kairės pusės jėgoms“.

„Tai nėra konsoliduotas elektoratas, judantis, vis tiek čia atsipjaunamas didelis gabalas nuo valstiečių, – kalbėjo G.Landsbergis.

Pranešė socialiniame tinkle

Apie žingsnį, jungtis prie kitos politinės jėgos, antradienio vakarą Edita Gudišauskienė pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Mieli draugai, pastaruosius kelerius metus patyriau asmeninius sukrėtimus, sakyčiau, išbandymus. Tėvelio netektis. Netikėtai užgriuvusios sveikatos problemos. Visa tai privertė daug ką permastyti. Dar geriau suprasti gyvenimo esmę ir prasmę. Kas aš esu ir dėl ko esu.

Tai buvo tarsi kryžkelė, kurioje atsidūrusi svarsčiau, kuriuo keliu toliau eiti. Sukrėtimai privertė apmąstyti, ką noriu daryti, su kokiais žmonėmis noriu dirbti, kokios idėjos vežtų, o rezultatai džiugintų. Atsigavusi ir sustiprėjusi supratau, kad atsišviežinusi mintis subrendau pokyčiams.

Šiandien tvirtai galiu pasakyti, kad ir toliau noriu tarnauti žmonėms ir dirbti Kaunui. Tik su naujais žmonėmis, nauja komanda, kurie duotų naują impulsą. Matau naujas galimybes dirbant Kaunui. Drauge su Vygantu Gudėnu paliekame TS-LKD frakciją Kauno miesto savivaldybės taryboje ir jungiamės prie naujai kuriamos partijos „Vardan Lietuvos“. Širdingai dėkoju bičiuliams, kurie lydėjo politiniame kelyje.

Nuoširdų ačiū tariu už supratingumą. Nesvarbu kokioje partijoje esame ar kokioje komandoje bebūtume, tikiuosi, kad kartu dirbsime vardan Lietuvos, nes ji yra svarbiausia“, – rašė politikė.

Pastaruosius metus E.Gudišauskienė dirba Kauno miesto savivaldybėje. 

Vadina vienetiniu atveju

TS-LKD vicepirmininkas Paulius Saudargas, trečiadienį komentuodamas šį kolegų žingsnį, sakė, kad vienetinis atvejis, rašo agentūra BNS.

„Tai kol kas toks vienetinis atvejis, nesu plačiau girdėjęs, kad būtų koks nors dreifavimas į tą pusę. Jeigu yra politikoje kokie nors asmeniškumai, asmeniniai interesai, taip ir pasisuka gyvenimas“, – Žinių radijui sakė jis.

P. Saudargas svarstė, kad E. Gudišauskienė galėjo būti nepatenkinta „susiklosčiusia padėtimi, asmenine pozicija Kauno skyrių sueigoje, galbūt dėl kandidatavimo į Seimą negavo tos pozicijos, kurios norėjo“.

Primename, kad šeštadienį Palangoje įvyks naujos politinės jėgos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigiamasis suvažiavimas. Tapti būsimos partijos pirmininku(-e) pretenduos keturi jos steigėjai – Seimo nariai Saulius Skvernelis ir Vytautas Bakas, Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė bei Marijampolės moksleivių kūrybos centro vadovė Beata Valungevičienė.

Naujausios apklausos rodo, kad dar tik steigiama partija jau lenkia smukusius R.Karbauskio valstiečius ir patenka į populiariausių šalies partijų penketuką.

Būsimos politinės jėgos frakcijos taip pat įsteigtos Vilniaus miesto, Anykščių, Kretingos, Lazdijų, Pasvalio, Rokiškio rajonų, Neringos ir Klaipėdos savivaldybių tarybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?