Seimo narys skelbia, kad nuogas aktorius ant Kryžių kalno šokiravo vaikus: savivaldybė atkerta, kad tai – melas

Seimo nariui „darbiečiui“ Aidui Gedvilui paskelbus, kad Kryžių kalne vykstant belgų filmo kūrimui vaikai išvydo nuogą aktorių, vaiko teises saugančios tarnybos sako tėvų skundų nesulaukusios.

 Seimo nariui piktinantis filmavimu su vaikais, tarnybos sako tėvų skundų negavusios.<br> Lrytas.lt koliažas
 Seimo nariui piktinantis filmavimu su vaikais, tarnybos sako tėvų skundų negavusios.<br> Lrytas.lt koliažas
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
 Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
 Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-01-26 16:54, atnaujinta 2022-01-26 17:48

Šiaulių rajono savivaldybė teigia, jog kūrėjai buvo informavę apie scenarijų, gavę sutikimus, o politikas skleidžia tikrovės neatitinkančią informaciją.

Šiaulių rajone, Kryžių kalne ir kitose apylinkių vietose buvo filmuojamas Belgijos meninių kino filmų kompanijos, prodiuserio Sebastieno Brumagne kuriamas filmas „Paskutinė vakarienė-Dieviška pranašystė“. Kryžių kalne filmuota Judo siurrealistiška košmaro scena. Scenos taip pat filmuotos Talkšos kapinėse.

Politikas: žalojami vaikai

Seimo narys A. Gedvilas antradienį išplatino pranešimą, jog į jį kreipėsi mažamečių vaikų, kurie filmavosi juostoje, tėveliai ir pranešė, jog nei jie, nei atžalos nebuvo įspėti, kad numatyta scena, kur vaikų akivaizdoje aktorius bus filmuojamas visiškai nuogas.

Politikas teigia, jog filmavime dalyvavę vaikai patyrė didžiulį šoką, kurio esą nepamirš visą gyvenimą.

„Vaizdo įraše, kurį gavo Seimo narys, matomas nuo Kryžių kalno nusileidžiančių baltais kostiumais aprengtų 130–150 cm ūgio vaikų būrys. Scenoje, kurioje vaikai turėjo vaidinti angelus, prieš juos eina nuogas vyras su gyvūno kauke, nešinas kryžiumi ir išsipiešęs raudonus ženklus ant krūtinės“, – rašoma A. Gedvilo išplatintame pranešime.

Jame Seimo narys teigia, jog „viešai labai džiaugiamės iš užsienio į Lietuvą priviliotais režisieriais, tačiau kas iš tikrųjų vyksta filmavimo aikštelėse ir kaip jose yra žalojami vaikai, panašu, mažai kam rūpi“, o ši istorija esą gyvas įrodymas.

Tėvų skundų negavo

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė BNS informavo, jog vaiko teisių gynėjai apie šį atvejį sužinojo iš viešosios erdvės ir kol kas nėra gavę jokio pranešimo dėl minimos situacijos.

„Labai kviečiame tėvelius rūpintis savo vaikais, domėtis, kokiose veiklose jie dalyvauja ir kas kartą kilus įtarimams, kad gali būti pažeistos jų vaikų teisės, netylėti ir kreiptis pagalbos. Jeigu tėveliai pastebėtų, kad po šio filmavimo pasikeitė vaiko elgesys, jis tapo neramus, prastai miega, sutriko mityba, kviečiame kreiptis į vaiko teisių gynėjus, tikrai padėsime šeimoms“, – sakė I. Skuodienė.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė BNS taip pat patikino, jog kol kas jokių tėvų skundų nebuvo sulaukta.

„Antradienį vakare po darbo valandų gavome Seimo nario kreipimąsi. Pagal jį pradėjome tyrimą. Kol kas nieko negalime komentuoti“, – atsakė E. Žiobienė.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS informavo, jog minimas kreipimasis yra gautas, jį pavesta įvertinti Šiaulių apygardos prokuratūrai.

„Bus įvertintos pareiškime nurodytos aplinkybės, prireikus duomenys bus tikslinami. Tai atlikus bus priimtas procesinis sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – sakė atstovė.

Savivaldybė: skleidžiamas melas

Kaip BNS informavo Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir paveldosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Jurgaitienė, Šiaulių rajono savivaldybė buvo informuota apie planuojamą filmavimą Kryžių klane ir nieko nusikalstamo, žeminančio, pašiepiančio ar neteisėto filmavimo metu nebuvo įvykdyta.

Specialistės teigimu, filmavimo organizatoriai supažindino ir detaliai pristatė filmuojamos scenos scenarijų. Raštiškų leidimų savivaldybė neišduota, tačiau supažindina su Kryžių kalno, Jurgaičių piliakalnio bei gyvenvietės lankymosi taisyklėmis.

Kūrėjams pabrėžta, jog Kryžių kalnas yra nacionalinės reikšmės archeologinis ir sakralinis objektas, jie turėjo patvirtinti, jog laikysis visų numatytų taisyklių.

„Ką skelbia gerbiamas Seimo narys, visiškai neatitinka realybės! Organizatoriai turėjo raštiškus visų tėvelių sutikimus, buvo informuoti apie scenarijų. Aktorius nėjo prieš vaikus nuogas. Vaikų tėveliai ir studijos vadovė dalyvavo filmavimo metu kartu su vaikais“, – patikino J. Jurgaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.